Здраве и красота

Предотвратете падането на миглите

Лесни трикове за красив поглед

11.06.2015г. / 08 01ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Един от най-неприятните моменти докато се гримираме със сигурност е този, в който открием едно или повече паднали косъмчета върху лицето.

От дължината проследяваме и разбираме, че става въпрос за миглите ни – единственото окосмяване по тялото, за което се молим да бъде повече и по-дълго.

Че даже и инвестираме в удължители и дори цели изкуствени редове. Магнетичният поглед се дължи до голяма степен на тази естествена защита на окото и е редно да я пазим една идея повече.

В случай, че падането е продължително и постоянно и след нашите съвети, това може да бъде признак за сериозни здравословни проблеми и препоръчваме да посетите специалист.

Опитайте няколко начина, с които да предотвратите падането на косъмчетата от миглите. Ето кои са те:

Свързани статии

1. Овлажняване

Точно както кожата и косата имат нужда от своята голяма доза овлажняване от време на време за да бъдат красиви, така и миглите изискват внимание. Подхранете косъмчетата с няколко капки зехтин или рициново масло, поставени върху стара четка от спирала. Разбира се, предварително почистете добре четката, защото искаме да подхраним, не да нанесем от козметичния продукт. Тази процедура ще помогне за растежа на миглите и тяхната плътност.

2. Спирала за мигли

Дори и дамите, които не са особени фенове на козметичната индустрия, имат поне една спирала в своя несесер. Тук важен момент е да подчертаем, че ако искате красиви мигли, не трябва да се задоволявате просто с какъвто и да е продукт. Изберете спирала, която е богата на витамини и минерали. Това ще ви помогне да сгъстите косъмчетата и ще ги предпази от падане. Бъдете селективни и проучете внимателно преди да направите своя избор.

3. Махайте грима

Задължително почиствайте грима всяка вечер! Дори и следа останала спирала по миглите може да се окаже причината за падането на косъмчетата. Независимо дали сте били цяла нощ навън и наистина сте много изморени, не забравяйте, че тези 5 минути за почистване са си за самите вас. Не претупвайте процедурата и старателно почиствайте всяка част от лицето.

4. Без стари продукти

Избягвайте употребата на стари продукти. Срокът на годност е поставен там с цел, която не включва компромиси заради това, че дадената козметика ви харесва твърде много и искате да й се порадвате още малко. След определената от производителя дата, флаконът или опаковката могат да се окажат дом на много бактерии, вредни за кожата. По-добре инвестирайте в нов продукт, отколкото да рискувате със собствените си мигли.

Коментирай