Здраве и красота

Офис грим за лятото

Три визии, с които няма да сгрешите

17.06.2015г. / 11 00ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Лятото е невероятен сезон за тялото, тъй като имаме възможност да премахнем най-накрая няколко пласта от дрехите, с които запазвахме топлината през зимните дни.

Негативите за грима обаче са много по-ясно отчетливи – високите температури предразполагат към размазване, което налага постоянно следене на цялостната ни визия.

Потенето пречи на фон дьо тена, а тъмните кръгове под очите от спиралата могат дори да замъглят зрението ни.

Точно по тази причина съставихме списък с три от най-подходящите грим визии, съобразени изцяло с летния сезон – просто защото съвременната бизнес дама не може да си позволи да не изглежда перфектно.

Свързани статии

1. Презентация в заседателната зала

Акцентирайте върху една част от лицето – или устните, или очите, но никога и двете. Ако прецените да се спрете на ярко червило, поставете само спирала върху миглите. В случай, че искате да заложите на магнетичен поглед – очната линия е вашият правилен избор.

2. Официална вечеря

Парти в офиса или събиране с колеги след работно време са все поводи, които позволяват поне малко да развихрите фантазията си. Позволете на лицето да изглежда малко по-мистично и сексапилно като използвате плътна очна линия върху горния клепач и малко в долния. Така ще създадете рамка и ще акцентирате върху погледа.

3. Корпоративен обяд

Съвсем малко количество руж в цвят праскова ще добави свежест в края на летния следобед. Очертайте устните си с молив за устни и попълнете с матово червило в същия нюанс. Можете да се спрете на светлорозово, праскова, нюд или по-светлокафяво. Поставете контур около очите, но не прекалявайте с очната линия.

Коментирай