Здраве и красота

Рожденият месец и връзката със здравето

За родените през март е особено важно да се хранят здравословно

22.02.2016г. / 16 54ч.
Михаела Лазарова
Снимки: istock

Снимки: istock

Септември

За есенните бебета се смята, че са по-склонни да страдат от различни сезонни инфекции, които ако не бъдат лекувани навреме, може да имат дългосрочни щети върху здравето. Също така те са застрашени от появата на астма, проблеми с ушите, проблемна бременност, респираторни инфекции.

Октомври

Проучване на учени от университета в Есекс установило, че бебетата родени през октомври и ноември са сравнително силни и здрави. Според специалистите това може да се дължи на факта, че техните майки са били изложени на повече слънчева светлина по време на последните месеци от бременността, и поради това са имали достатъчно високи нива на витамин D.

Въпреки това при тях рискът от ухапвания от насекоми, стомашни проблеми, нередовен месечен цикъл, следродилна депресия и гръдни инфекции е по-голям.

Свързани статии

Ноември

Изследвания показват, че родените през ноември и януари си служат по-добре с лявата ръка, за разлика от родените през останалите месеци. Според други проучвания през ноември има най-много родени серийни убийци и песимисти.

Що се отнася до здравето, родените през този месец е по-малко вероятно да страдат от сърдечни проблеми или рак на белите дробове. Въпреки това е добре да обърнат внимание на храненето, да се пазят от вагинални инфекции, възпаление на сливиците.

Декември

Ако вашият рожден месец е декември, пазете се от алергии, развитие на астма и натъртвания.

Снимки: istock

Коментирай
Свободно време