Здраве и красота

По-светъл тен с куркума и брашно

Рецепта за избелване

23.06.2015г. / 18 01ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Модерното възприемане за красота често е обвързано с шоколадов загар на кожата. Имаме усещането, че всички дрехи стоят по различен начин върху приятно карамелено тяло, но истината е, че в миналото нещата не са били съвсем така.

Бялата кожа е била символ на положение в обществото и дори е обозначавала аристократизъм. Независимо от промените във възприятието на това какво е актуално, добре е винаги да се придържаме към тенденциите в някакви граници.

Често се случва да прекалим със слънчевите бани и да отидем много по-далеч от бронзовия загар, който целяхме.

Точно за тези моменти предоставяме възможност да обърнете процеса във ваша полза и да изсветлите кожата с толкова нюанса, колкото вие желаете.

За да не прибягваме до продукти на химична основа, представяме една лесна рецепта с естествени съставки.

Свързани статии

Ще ви бъдат необходими:

  • 2 супени лъжици брашно
  • Щипка куркума
  • 1 супена лъжица кори от портокал
  • 1 супена лъжица мляко
  • 1 супена лъжица розова вода

Начин на приготвяне:

Смесете двете супени лъжици брашно с една щипка куркума и добавете млякото. Смачкайте портокаловите корички и ги прибавете към сместа, заедно с една супена лъжица предварително изстудена розова вода. Разбъркайте добре, докато получите гъста смес.

Нанесете равномерно върху лицето за около 15-20 минути и оставете да изсъхне. В момента, в който маската се втвърди, внимателно я отделете от кожата с разтъркване по посока на часовниковата стрелка и обратно.

Този нежен тип ексфолиране ще ви помогне да изсветлите слънчевия тен на тялото. Можете да използвате върху цяло тяло или върху по-тъмни зони и неравномерно почерняване на колена, лакти и други зони.

Коментирай
Свободно време