Здраве и красота

Как да се справим с мазна коса без сух шампоан?

Да видим алтернативните методи

04.07.2015г. / 08 00ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Сухият шампоан е един от спасителите на красотата в днешно време, без който просто не знаем как сме се справяли преди.

Той ни дава възможност да си дадем още един ден почивка от досадното къпане, стилизиране и оформяне на косата, без да изглежда мазна, сплескана или неприятна.

Изключително много оценяваме сухия шампоан след дълъг работен ден или твърде претрупан със задължения график, в който едва успяваме да си намерим време за един обикновен и бърз душ.

Въпреки това, понякога забравяме да презаредим тоалетката със спасяващия живота продукт и се налага да мислим бързо алтернативни варианти.

За да ви улесним, предлагаме няколко идеи, с които лесно да замените сухия шампоан без да се налага да се задоволявате с по-малък или краткотраен ефект.

Ето кои са те:

Свързани статии

1. Царевично брашно

Ако изненадващо се окаже, че сухият шампоан е свършил, една супена лъжица царевично брашно може да ви спаси – както вас, така и красивия вид на косата ви. Продуктът работи като естествено абсорбиращо средство, което просмуква мазнината от корените, без да пропуска и останалата част от косъма. Нанесете с масажни движения върху корените на косата и сте абсолютно готови да се впуснете към нови задачи.

2. Талк на прах

Бебешката пудра е един от най-добрите сухи шампоани, които можете да използвате. Макар че не са малко теориите за вредното влияние именно върху нежната детска кожа, продуктът е идеален алтернативен заместител на сухия шампоан. Поръсете малко количество върху корените, като се концентрирате върху по-мазните части. Вземете гребен и разрешете от корена до краищата. Не използвайте сешоар след това.

3. Тоник за лице

Алкохолът, който се съдържа в голяма част от тониците, може да се окаже полезен в борбата с мазната и мръсна коса. Купете най-евтиния продукт от този тип, тъй като е доста вероятно количеството алкохол в съдържанието да бъде много по-високо, отколкото при другите. Изсипете в шише със спрей и разнесете върху скалпа. Можете също така да натопите памучен тампон и с него да почистите и да премахнете мазнината.

Коментирай
3 rate up comment 2 rate down comment
Анонимен ( преди 8 години )
Просто си измийте гнусните мазни коси!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време