Здраве и красота

Как да изглеждаме добре, ако сме недоспали

Върнете свежестта на лицето

22.07.2015г. / 07 22ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Независимо дали е в следствие на късно парти или просто не сте се справили добре със заспиването вчера, липсата на сън определено ви кара да изглеждате далеч от перфектни.

Никой не иска да се показва в този си вид пред хора и това ни кара да започнем трескаво да търсим начин да подобрим визията си.

Точно в този момент, съветите за козметика влизат в своето приложение. Представяме ви няколко работещи трика, с които мигновено да върнете свежестта, ако не в деня си, то поне върху лицето.

1. Вземете си душ

Това е най-лесният начин да се разсъните бързо и ефективно, но е възможно да се чувствате твърде изморени и да искате да пропуснете. Недейте! 10 минути под топъл душ ще помогнат за циркулацията на кръвта и ще ви освежат.

Свързани статии

2. Пийте вода

Естествената ви реакция при недоспиване е да посегнете по-скоро към кафето, отколкото към чашата с вода. Може да имате нужда от своята доза кофеин, но не пренебрегвайте и жизненоважната вода. Тя помага за премахването на токсините от тялото и ще прочисти кожата ви.

3. Раздвижете се

Мини тренировка ще засили притока на кръв и циркулацията. Ако не можете да намерите сили за посещение до фитнеса, поне се разтегнете добре. По този начин ще възвърнете естествения си вид и ще намалите подпухването на очите.

4. Студен компрес

Червените и подпухнали очи са най-сигурният знак за недоспиване. Прикрийте признаците с кубче лед в кърпа или с предварително поставени в хладилника лъжици. Студеният компрес ще намали зачервяването и ще направи погледа ви красив отново.

5. Краставица

Другият основен проблем на недоспиването са черните кръгове под очите. С тях можете да се справите лесно, ако поставите няколко кръгчета свежа краставица. Задръжте върху околоочния контур поне за 15 минути и след това ще забележите разликата.

Коментирай