Здраве и красота

Основи на сияйната кожа

3 съвета, които да последвате от днес

10.07.2015г. / 15 40ч.
Криси Табачка
Снимка: Porter Magazine

Снимка: Porter Magazine

Чистата и блестяща кожа говори много за цялостното физическо и емоционално състояние на човек.

Здравословният начин на живот, поддържан с правилна и балансирана диета, консумация на вода, адекватно спане през нощта, упражнения и по-малко вредни навици са основите, които трябва да положите, ако искате да се радвате на красив външен вид.

Подобна хармония не просто ще накара тялото ви да се чувства добре, но и ще ви разкраси.

Необходимо е да снабдявате организма постоянно с витамини, да следите дали хормоните са в баланс и дали токсините се изхвърлят правилно.

Към всичко това остава да добавим и задължителните основи за блестяща кожа. Ето кои са те:

Свързани статии

1. Упражнения

Практикуването на какъвто и да е спорт, който ви носи удоволствие, помага за отделянето на ендорфини – „виновниците“ за настроението. Тренировките са жизненоважни за кожата, тъй като помагат за регулирането на стреса в тялото.

2. Дишане

Знаем, че дишането е една от най-важните функции на тялото, без която не можем да живеем. Упражнявайте се в различни техники и започнете да правите упражнения в тази насока. Точно на този принцип йогите успяват да пречистят токсините и макар и малък, това е много определящ начин за сдобиването с блестяща кожа.

3. Емоции

Промените в емоционалното състояние често водят до лош сън и неправилно хранене. Това се отразява изключително много на кожата във всички възрасти и може да доведе до преждевременно състаряване. Поддържайте се в добро настроение с хубава музика, любими хора или интересна книга. Освен това, не забравяйте да почиствате, тонизирате и поддържате кожата с правилните продукти. Пийте поне по два литра вода на ден.

Коментирай
Здраве и красота