Здраве и красота

Красива кожа на лактите без пигментни петна

Натурални грижи, които ще премахнат тъмните петна

29.07.2015г. / 10 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

За да изглежда кожата ви красива и здрава, тя трябва да бъде добре ексфолирана, подхранена и да има равномерен тен. Това важи и за кожата в областта на лактите. Ако я погледнете ще забележите, че тя е доста по-тъмна, суха, дори напукана. Как да се погрижите за нея и да възвърнете нейните чистота и свеж тен?

Следващите натурални грижи ще ви помогнат да обновите кожата в областта на лактите и да предотвратите появата на нежелана пигментация.

Маска с куркума

В купичка смесете една чаена лъжичка куркума с малко прясно мляко и разбъркайте добре. Трябва да се получи гъста каша. Получената маска нанесете върху лактите с леки масажни движения и оставете да действа около 10 минути. След това изплакнете с вода.

Свързани статии

За да бъде кожата красива, не забравяйте и ексфолиантите за тяло. В купичка смесете една чаена лъжичка зехтин с лъжичка захар и разбъркайте добре. Масажирайте нежно кожата върху лактите в рамките на 5 минути и изплакнете с вода.

Цитрусовият сок е много ефикасен срещу пигментни петна и неравномерен тен. Комбинирайте малко количество зехтин или бадемово масло с пресен сок от портокал или лимон. С тази смес отново масажирайте лактите в рамките на 5 минути и изплакнете с вода. Правете тези грижи три или четири пъти седмично до постигане на желания ефект.

Не забравяйте след тях и особено вечер преди лягане да нанасяте върху кожата кокосово масло.

Коментирай