Здраве и красота

Йога пози за перфектна форма

Преоткрийте себе си чрез лесни йога практики

08.08.2015г. / 07 13ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Йога е здраве, дълголетие, начин на  живот. Дори и да не сте привърженик на тази философия, има йога пози, които ако правите често, значително ще подобрите вашето физическо и психическо здраве. Споделяме две от тях, които не са трудни за изпълнение. 

Йога поза Malasana ще ви помогне да подобрите и запазите вашата гъвкавост на  тазобедрените стави. Ние имаме тази гъвкавост още при нашето раждане, но с напредването на  възрастта, тя започва да намалява. Раздвижването на тазобедрените стави ще ви помогне да стимулирате вашата сексуална енергия и да освободите по - лесно натрупаните емоции. 

Също така тазобедрените стави са от решаващо значение за правилната стойка и начина, по който ходим. В работата си прекарваме доста време седнали (или повечето от нас).

Това скъсява и стяга мускулите в нашите крака, раменете, шия и гръб, което може да бъде пряко свързано с появата на главоболие, болки в ставите, в гърба, дори влошаване състоянието на костите ни. 

Йога поза Malasana ще ви помогне да подобрите вашата мобилност и да подобрите функцията на вътрешните ви органи. Как да я практикувате? 

Застанете изправени със събрани крака. Ръцете съберете пред гърдите, дишайте дълбоко и не мислете за нищо друго, освен за йога. След това се наведете напред и се опитайте да докоснете земята без да свивате краката в коленете (ако можете).

Задръжте за няколко секунди и постепенно започнете да разделяте стъпалата си. Започнете бавно да клякате (позата ви трябва да прилича на жабка).

Свързани статии

Изправете гърба, свийте ръцете пред гърдите, като лактите може да подпрете леко на коленете. Дишайте и издишайте дълбоко. Задръжте няколко секунди и бавно се върнете в изходна позиция. 

Следващата йога поза се нарича Uttanasana. Тя работи за гръб, раменния пояс, прасците. С нейна помощ не само ще намалите напрежението, но ще укрепите мускулите на краката и ще успокоите нервната система.

В споделеното видео може да видите как се практикува. 

Коментирай