Здраве и красота

Красота на висока температура

Как да изглеждаме добре през лятото

24.08.2015г. / 09 15ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Щом температурите се покачат, летните проблеми с грима и красотата започват.

Стърчащата коса и разтичащите се козметични продукти са само две от нещата, с които се налага да се справяме през топлите месеци.

Носенето на по-малко грим винаги е добро начало, но дори и след такава мярка не се спасяваме напълно от проблемите.

За да ви помогнем да преминете през високите температури и влажност на този етап от годината, представяме няколко работещи съвета.

Свързани статии

1. Използвайте маска с авокадо

Слънцето, морската сол и химикалите от басейните могат бързо да изсушат косата и да ни накарат да забравим какво беше мека на допир прическа. Смесете едно яйце, едно авокадо и една супена лъжица мед в блендер. Нанесете готовата смес върху косата и я оставете за 20 минути преди да изплакнете. Това ще хидратира и ще върне блясъка в косата ви.

2. Избягвайте прахообразен грим

В топлото време прахообразният грим може да подчертае недостатъците на вашето лице и да изглежда „напукан“ в следствие на влажността. Много по-добре е да замените сенките и фон дьо тена с кремообразни такива, които се нанасят по-лесно и са значително по-дълготрайни в такива условия.

3. Кисело мляко за сух скалп

Както можете да изсушите косата, така и кожата на главата. За бързо възстановяване смачкайте две таблетки аспирин и ги разтворете в една супена лъжица аспирин. Получената смес добавете в две супени лъжици кисело мляко и масажирайте скалпа. Оставете да подейства 15 минути преди да измиете.

4. Възпалена бикини линия

Често се получават възпаления и зачервявания около бикини линията докато сме на почивка. В този случай можете да използвате няколко пакетчета от вече сварен чай от лайка, които да оставите да се изстудят в хладилника. След това оставете върху зачервената зона – бързо и дълготрайно ще успокоите сърбежа.

5. Пазете се

Знаете, че едно от най-важните неща за красивия външен вид и здравата кожа са предпазните мерки. Винаги поставяйте слънцезащитен крем, пийте много вода и не забравяйте да залагате повече на хидратиращите продукти.

Коментирай