Здраве и красота

Как и защо алкохолът може да помага в отслабването?

Редовна консумация, но с мярка!

15.09.2015г. / 14 02ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Свикнали сме да смятаме, че алкохолът е твърде калоричен, за да го употребяваме по време на диета.

Е, добрата новина е, че това не е напълно вярно! Множество изследвания доказват, че консумацията на 1-2 чаши вино или дори друг алкохол на ден ви помага да свалите излишното тегло бавно, но сигурно.

Интелигентни решения като смесването на алкохола с прясно изцедени плодови сокове вместо безалкохолни напитки могат да ви помогнат да отслабнете много успешно.

Ето как алкохолът помага в отслабването:

1. Той забавя растежа на мастните клетки

Много видове алкохол съдържат елагова киселина – естествен антиоксидант, който забавя растежа на съществуващите мастни клетки и предотвратява появата на нови такива, пише healthmeup.com.

Това помага на тялото да изгори по-добре излишните мазнини и да предпази черния дроб от мастни натрупвания.

2. Алкохолът ускорява изгарянето на калории

Когато алкохолът попадне в кръвообращението, той повишава сърдечната честота. Това от своя страна активизира метаболизма. Алкохоли като бирата и виното съдържат флавоноиди, които увеличават мускулната маса. Мускулите изгарят повече калории, както знаем.

3. Повишава телесната температура

Всички са забелязали, че когато пийнат алкохолно питие веднага им става по-топло. Това е така, защото алкохолът повишава телесната температура. Това спомага за по-интензивното потене, което от своя страна води до засилено изгаряне на калории.

Свързани статии

4. Алкохолът може да предотврати диабета

Изследванията показват, че етанолът подобрява реакцията на алкохола към собствения инсулин. Това подобрение води до по-качествено изгаряне на мастните клетки и разграждането на глюкозата.

5. Редовна консумация, но с мярка

Всички тези ползи от консумацията на алкохола важат, ако го приемате с мярка. Изследванията показват, че хората, които пият по 1-2 чаши всеки ден имат много добри резултати в отслабването за разлика от тези, които пият същото количество, но от време на време.

Изводът е да консумирате редовно, но с мярка, за да почувствате ефекта.

Снимка: iStock

Коментирай
32 rate up comment 8 rate down comment
13 ( преди 8 години )
Най-после някой да каже истината на хората!!!Най важно е количествотоооо!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар