Здраве и красота

Една история за борбата с рака на гърдата

Как животът на една жена се променя само за миг

29.09.2015г. / 17 44ч.
Мария Дуковска
Снимка: личен архив

Снимка: личен архив

В навечерието на коледните празници през 2013 г. Диана Живкова от София напипва бучка на гърдата си. В първия работен ден от новата година посещава Първа градска болница в София. Лекарите заключават, че трябва да се оперира. Следват втора и трета консултация, които потвърждават диагнозата – рак на гърдата.

Без да се затормозява излишно, Диана взима решението и на 16-ти януари се оперира. За късмет, образуванието е било капсуловано, което я спасява от метастази.

Диана не иска да продължи лечението с лъчетерапия и химиотерапия. При мисълта, че косата й ще опада, жената търси други начини. Семейството обаче не се примирява. Зет й поставя нещата така – ако в Анадолу Медицински Център кажат, че няма нужда от лечение, нищо няма да прави. Но ако кажат, че трябва да се действа, се действа.

След като правят всички изследвания отново, д-р Йешим Йълдъръм, медицински онколог, съставя плана за химиотерапия – 2 курса по 3 вливания. Месец по-късно започва лъчетерапията. Процедурите ги прави в България, но лечението си продължава в Турция с лекуващ лекар д-р Йълдъръм. „Много съм благодарна на тази жена. Благодарение на плана, който ми състави, днес аз съм добре“.

Отношението на екипа и организацията в Анадолу Медицински Център впечатлява Диана.

„Посрещането е друго, организацията е друга. Не видях някой да носи кафета, да се размотава напред-назад, да разнася хартии. Отиваш в кабинета и всичко е на компютъра на доктора. Ако искаш да имаш разпечатка от изследванията, ти правят. Пред кабинетите не видях тълпа от хора, пълни пейки. Специалистите не изземват функциите си – всеки трябва да се произнесе в своята област, дори когато питам за крем, заличаващ белези. За всичко можеш да разчиташ на координаторите от Международния отдел – трансфери, хотел, графици на преводачите. Когато и да пристигнеш, има кой да те посрещне.

За повече информация посетете www.anadolumedicalcenter.bg

Коментирай
6 rate up comment 3 rate down comment
Kristin ( преди 8 години )
Имам лични наблюдения относно лечение от този тип в София. Горната статия според мен си е елементарна реклама на този медицински център. Не пренебрегвайте така евтино нашите лекари, защото имаме перфектни специалисти оператори, физици, онколози, които поставени в тежката ситуация в здравеопазването в България, се справят така геройски и успешно с нас, че заслужават безкрайно уважение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар