Здраве и красота

Регенерираща маска за силно увредена коса с кокосово масло

Как да си я приготвим вкъщи и какви са ползите й?

27.10.2015г. / 07 50ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Кокосовото масло е едно от най-добрите средства за лечение на изтощена и увредена коса. То предпазва косата от вредното влияние на околната среда и слънцето като едновременно с това хидратира косъма, запечатвайки влагата дълбоко в него.

Кокосовото масло предпазва от пърхот и премахва сърбежа. С него косата ви ще изглежда като току-що извадена от корица на модно списание – лъскава, здрава и жизнена.

Затова ви предлагаме една лесна рецепта за домашно приготвена маска с кокосово масло, която ще върне живота и здравината на увредената и изтощена коса.

Какво ви трябва?

 

  • 1-2 чаени лъжички върджин кокосово масло
  • 1 чаена лъжичка мед
  • 5 капки етерично масло от мента

В малка купа смесете кокосовото масло и меда. Бъркайте, докато се получи гладка паста. След това добавете и етеричното масло като разбъркате отново. След като маската е готова за употреба, нанесете на влажна коса.

Свързани статии

Оставете маската с кокосово масло да подейства за около 20-30 минути. След което измийте с шампоан и изплакнете. За най-силно увредена коса се препоръчва пренощуване с маската върху косата под памучна кърпа.

Добавянето на ментово масло е по желание, но имайте предвид, че то придава допълнителни регенериращи свойства на вашата маска и спомага за бързия растеж на косъма.

Коментирай
Свободно време