Здраве и красота

Топ храните срещу бръчки и стареене

Яжте тези продукти редовно и ще се радвате на млада кожа по-дълго

14.11.2015г. / 10 00ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Коя жена не иска да изглежда вечно млада? Повечето дами се ужасяват от остаряването и с право. Появата на бръчки и фини линии е един от най-големите врагове на младостта и красотата.

За да имате хубава, еластична и свежа млада кожа е необходимо преди всичко да я подхранвате. Най-важното и качествено подхранване идва отвътре. Затова вижте кои храни ще ви помогнат да изглеждате по-млади.

Кафе

В кафето има активни съединения, които помагат в защитата на кожата от рак. Антиоксидантите в кафето са най-големите борци срещу стареенето и влошаването на качеството на кожата. Консумирайте кафе с мярка, тъй като по-големите количества имат негативни ефекти върху организма.

Омари

В омарите ще откриете изобилни количества цинк. Той има противовъзпалителни свойства, които регулират процесите в кожните клетки. Цинкът освен това ускорява обновяването на клетките, което предпазва не само от преждевременно стареене, но действа благоприятно и при акне.

Авокадо

Знаем, че в авокадото се намира прекрасен набор от полезни моно и полиненаситени мастни киселини, които регулират тургора на клетките, правят ги еластични и улесняват тяхното делене. Авокадото помага още за хидратиране на кожата и спомага за по-продължителното задържане на водата в нея.

Орехи

Орехите са богати на омега-3 мастни киселини. В тях се намират натурални масла, които правят кожата хидратирана отвътре. Орехите са богат източник на витамин Е, толкова полезен за кожата. Неслучайно той влиза в състава на редица козметични продукти против бръчки.

Боровинки

Любимите боровинки са богати на витамини С и Е. И двата витамина са мощни антиоксиданти, които се борят със свободните радикали, увреждащи кожата и причиняващи стареене и възпаления.

Нар

Нарът е един от най-богатите на антиоксиданти плодове. Той също така изобилства от витамин С. Консумацията на нар премахва усещането за сухота по кожата, неутрализира свободните радикали и прави кожата мека и нежна на допир.

Диня

Какъв по-добър начин да хидратираме кожата от динята?! Този вкусен сочен плод е съставен предимно от вода, а антиоксидантите в нея спомагат за по-качественото усвояване и задържане на тази влага в епидермалните клетки.

Яйца

Яйцата са много богати на протеини. В тях се съдържа още естествен биотин, витамини от група В, както и жизненоважни аминокиселини, така необходими за хубава и млада кожа.

Снимки: iStock

Коментирай