Здраве и красота

Грешки при грима, които състаряват

Какво не трябва да правим, за да изглеждаме по-млади?

11.11.2015г. / 12 50ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Никоя жена не иска гримът й да я състарява. За съжаление често правим грешки, които ни карат да изглеждаме с няколко годинки отгоре. Кои са те?

Пропускате фон дьо тена

Не всички жени са почитателки на фон дьо тена. Но когато го пропускаме, рискуваме да изложим на показ всичките си недостатъци, които да ни накарат да изглеждаме по-възрастни, отколкото всъщност сме.

Пък и ако нямате никаква основа, гримът не стои добре.

Излизате без грим

Много жени предпочитат натуралната красота. Поставянето на акцент на някои есенциални масла е от значение за свежия вид на кожата.

Другото, с което трябва да се внимава е прекалено бледият цвят на фон дьо тена. Винаги избирайте 1-2 тона по-тъмен от естествената ви кожа фон дьо тен. Така ще вдъхнете повече цвят и яркост на тена си.

Нанасяте руж погрешно

Почти всяка жена е инструктирана от майка си или баба си да поставя руж върху скулите си. Придържането твърде строго към това правило понякога играе лоша роля. Прилаган правилно, ружът може да направи чудеса.

За най-добър ефект нанесете ружа върху контурите на скулата, а не върху нейния център. Така ефектът от изразителността й ще ви направи да изглеждате по-млади и със сияйна кожа.

Снимка: iStock

„Маскирате се“

Поставянето на изкуствена маска от грим крие риск от състаряване. Подобно на прекалено бледия цвят на грима, тъмната и отсичаща лицето „маска“ ще ви направи да изглеждате по-скоро като някоя лелка, отколкото като жена на реалната ви възраст.

Избирате грешен цвят руж

Ако цветът на ружа е в хармония с вашия тен, всичко ще е наред. Важен е и цветът на червилото.

Жените с по-бяла кожа изглеждат прекрасно с бледорозови и прасковени цветове руж. Не правете грешката да слагате кафяви или алени тонове. На фона на кожата ви те ще изглеждат доста зле.

Кафявата гама, както и бронзовите оттенъци са много подходящи за дамите с тъмна кожа.

Прекалявате с молива за устни

Не искате да приличате на старомодна жена, нали? Още по-лошото е ако прекалите с молива за устни дотолкова, че той да създаде впечатление на мустак върху горната ви устна!

Вместо това не излизайте твърде много от контура на устните. Използвайте цвят молив близък до цвета на червилото. Така няма да сгрешите.

И не забравяйте – ако искате да не се връщате 20 години назад, не използвайте молива за устни вместо червило.

Прекалявате с коректора

Никой не иска досадните бръчки, фини линии, пъпки и белези по лицето му да се виждат. На помощ идва коректорът! Да, но ако използвате и него по неправилен начин, резултатът ще е състарена кожа, а не прикрита.

Вместо да прекалявате с нанасянето на коректор, намажете засегнатите зони обилно с хидратиращ крем. Той ще помогне за освежаването на вдлъбнатините и бръчките, което ще направи кожата по-млада.

Поставяте молив за очи само на долния клепач

Не е задължително да слагате молив и на горния клепач, но е задължително да „оцветявате“ целия клепач, както от външната, така и от вътрешната страна. Ако нанасяте молива само откъм външната страна в зоната под миглите, рискувате да заприличате на извадена от 50-те години.

Коментирай