Здраве и красота

Билки, стягащи вагиналните мускули

От каква природна грижа имат нужда мускулите на вагината?

10.12.2015г. / 07 50ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Здравето на вагината е много важно за цялостното здраве на жената. Мускулите на вагината са в основата на нейната добра кондиция и способността й да се предпазва сама от вредни влияния на бактерии и инфекции.

Лошият мирис, теченията са все инфекции, причинени от бактерии и микроорганизми, но и от слаба мускулатура.

Какво можете да направите за стягане на мускулите на вагината освен упражненията на Кегел? Можете да използвате някои от следните билки, полезни за вагината!

Алое вера

Алоето укрепва мускулите на влагалището и тазовото дъно. Полезно е за предотвратяване на сухотата и дразненето. Облекчението на вагиналните проблеми идва бързо при редовна употреба на гел от алое вера.

Цариградско грозде

Отвара от цариградско грозде действа чудесно срещу инфекции на вагината, както и за естествено стягане на мускулните влакна. Обливането на вагината с отварата от цариградско грозде спомага за подобряване еластичността и гъвкавостта на тъканите на вагината.

Куркума

Куркумата укрепва мускулите на вагината и малкия таз. Прилагана ежедневно, куркумата постига ефект още в края на първия месец. Друго много важно действие на куркумата е укрепването на маточната стена.

Хамамелис

Разтворът от хамамелис заяква вагиналните мускули и прочиства влагалището. Добре е да се правят промивки с разтвор от хамамелис веднъж седмично.

Шикалка

Шикалката съдържа много силни противовъзпалителни и успокояващи вещества. Освен това тя помага за нормализирането на вагиналния секрет. Отварата от шикалка затяга стените на влагалището и прави мускулите по-здрави.

Коментирай