Здраве и красота

Лекове при махмурлук

Изпийте чаша зелев сок

25.12.2015г. / 08 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Коледните и новогодишни празници са дългоочаквани. Обилните трапези, полети с много алкохол носят своите последствия. Освен с натрупаните излишни килограми, махмурлукът е другият проблем, с който трябва да се справим.

Сауната, аспиринът със сода, шкембето с лют пипер и бирата са само част от лековете, които прилагаме, за да се почувстваме по-добре. Споделяме още няколко изпитани рецепти против махмурлук, които ще ви помогнат.

Зелев сок

Един от най-добрите лекове за махмурлук, който ще ви помогне и да възстановите електролитите в организма. Изпийте една чаша от него, а ако нямате, може да го замените със сок от кисели краставички.

Напитка с ракия

Направете си едно хубаво кафе. В него добавете резен лимон и 2-3 супени лъжици ракия.

Рициново масло и мляко

Затоплете добре една чаша мляко и към нея добавете 2 супени лъжици рициново масло. Оставете леко да се охлади и изпийте.

Цитрусов фреш

Направете си пресен сок от лимон и портокал и към него добавете мед за сладост. Това ще ви даде повече енергия и витамини.

Коктейл с доматен сок

Направете си освежаващ коктейл от доматен сок, жълтък, сол, черен пипер, малко лимонов сок и ако имате лют пипер.

Напитка със сурово яйце

В чаша смесете 1 яйце, 1 супена лъжица оцет, сол и черен пипер. Разбъркайте добре и пийте на малки глътки. След тази комбинация ще се почувствате значително по-добре.

Свързани статии

Чай от мента с джинджифил

Задължително след събуждане си направете чай от мента, към който да добавите малко парче пресен джинджифил. Ментата ще успокои стомаха, а джинджифилът ще се справи с гаденето и болката в главата.

Хапвайте банани

Когато става въпрос за подходяща храна, която може да ви помогне да намалите неразположенията при махмурлука, бананите са подходящи. Когато консумирате алкохол нивата на калий в организма спадат. Ето защо е важно да хапнете няколко банана, за да възстановите баланса на калия.

Коментирай