Здраве и красота

Съвети за отслабване от вегетарианци

Ежедневно консумирайте ядки

30.12.2015г. / 09 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки, който е искал да се раздели с няколко излишни килограма е изпробвал какви ли не диетични режими. Някои от тях помагат за редуциране на телесното тегло, други не.

Много холивудски звезди, сред които Дженифър Лопес и Бионсе са изпробвали вегански или вегетариански режим на хранене, заедно с физическа активност и резултатите са показали, че в рамките на 22 дни при спазването на такъв режим на хранене може да постигнете успехи. Споделяме няколко съвета от вегетарианци, които ще ви помогнат да отслабнете.

Сменете млякото с напитки без лактоза

Ако сте вегетарианци, които консумират мляко и млечни продукти или спазвате диета, в която е разрешена консумацията на прясно мляко, заменете тази напитка. Животинското мляко има много добри и полезни алтернативи като мляко от соя, ориз или бадеми. Тук може да прочетете повече за ползите от бадемовото мляко.

Ежедневно консумирайте ядки

Във всяка диета трябва да присъстват ядките, дори в малко количество. Те съдържат протеини и полезни мазнини, както и хранителни фибри. Именно затова във всяка ваша закуска добавяйте малко от тях, като орехи, бадеми, тиквени семки.

Важно е те да бъдат без сол. Фибрите ще ви осигурят ситост, а като цяло ядките спомагат за стимулиране на метаболизма. Когато огладнеете между храненията, също си взимайте по няколко ядки, за да заситите глада.

Добавете в менюто си омега 3 мастни киселини

Веганите и някои вегетарианци (защото има различни видове вегетарианство) не консумират риба и морски дарове. За да не допускат дефицит на омега 3 мастни киселини, те консумират много ленено семе.

Евтин и много полезен източник, който може да добавяте към смутита, салати, супи и ястия, но семето трябва да бъде предварително смляно. Лененото семе спомага за ефективното изгаряне на калориите и благоприятства работата на храносмилателната система.

Яжте суперхрани

Боровинките, шоколадът, семената от чиа, къдравото зеле кейл са отлични суперхрани, които ще ви дадат много енергия, ще засилят имунитета ви, богати са на много важни витамини и минерали и имат сравнително малко калории.

Хапвайте повече зеленчуци

Да сте виждали вегетарианец или веган с наднормено тегло? Едва ли. Това е така, защото свежите зеленчуци присъстват постоянно в менюто им. Колкото повече зеленчуци консумирате, толкова повече хранителни вещества и вода ще осигурявате на организма, което води до бързо намаляване на теглото.

Свързани статии

Намалете консумацията на месо

Редица специалисти съветват постепенно да се намаляват животинските протеини, когато искате да отслабнете. След едноседмична вегетарианска диета, метаболизмът ще се ускори, ще намалите теглото си. След това захранването е много важно. Ако не можете без месо, консумирайте само чисти меса и не повече от два пъти седмично.

Снимка: istock

Коментирай