Здраве и красота

Зад какво се крият хората в депресия?

Неглижиран външен вид

05.01.2016г. / 12 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка:istock

Снимка:istock

Депресията идва неочаквано и в повечето случаи не се забелязва от близките на страдащия. Хората в депресия имат склонността често да крият това, което ги кара да страдат. Можем ли да разпознаем това психично разстройство? И да, и не, тъй като депресираните хора често се крият зад:

Те са весели и постоянно се шегуват

Депресията не бива да се свързва само с появата на лошо настроение. Със сигурност сте чували, че комиците всъщност са доста тъжни и самотни хора. Това разбира се не означава, че всички комедийни актьори страдат от депресия.

Но припомнете си как си отиде един от най-добрите комици в историята на киното – Робин Уилямс. Депресираният човек може да изглежда като душата на компанията и винаги да е в добро настроение, но зад това да се крие нещо наистина сериозно.

Склонни са да пишат истории

Хората, страдащи от депресия, смятат, че останалите не са в състояние да ги разберат. Често избягват срещите с близки и приятели, измислят оправдания, за да не се срещат с никого, затварят се в самотата си.

Компания в този момент може да им бъде белият лист, на който да създадат фантастични разкази, стихове. Нещо, с което да отразят своите усещания.

Неглижиран външен вид

Рядко ще срещнете човек в депресия, чиито външен вид е безупречен. Нежеланието да бъдат сред други хора, стремежът да останат сами със себе си, борейки се срещу вътрешния си свят, хората страдащи от депресия, спират да поддържат добрия си външен вид, занемарявайки най-често личната си хигиена.

Промени в ежедневния ритъм

Повечето хора страдащи от депресия спят дълги часове или спят твърде малко. Не се хранят редовно или намират утеха в храната.

Свързани статии

Те не умеят да контролират ежедневието си, защото мрачните мисли и промените в настроението са тези, които ги управляват.

Обикновено те са талантливи и изразителни.

Много от най-известните актьори, музиканти, художници са страдали от психично заболяване или разстройство. Творчеството е резултат от емоции с опит. За да напуснат света на депресията, те търсят светлината и смисъла на това да се занимават с изкуство. Също така умеят да говорят увлекателно, впечатляващо.

Коментирай