Здраве и красота

Храни, които да сложите на клепачите вместо краставици

С кои други храни можете да подхраните и хидратирате зоната около очите?

12.01.2016г. / 15 50ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Когато се спомене красота на очите и грижа за околоочния контур, веднага се сещаме за краставица. Кръгчета краставица се поставят върху клепачите, за да могат те да си починат, да се хидратират и да се отстранят тъмните кръгове и бръчките.

Не само краставиците обаче имат свойства, подходящи за разкрасяване на очите и областта около тях. Има няколко други храни, които спокойно можете да слагате на очите си в името на красивата и свежа кожа.

Кои са те?

Диня

Два резена диня върху очите правят чудеса. В нея се съдържат големи количества вода. Освен това динята е богата на витамини А и С, а те яростно се борят с подпухналостта. Поставяйте парчета диня за около 10 минути върху клепачите всеки ден и ще се убедите в ефективността й.

Папая

В папаята има множество ензими, които действат като натурален ексфолиант. Дръжте по един резен папая на всяко око за 15 минути и кожата на лицето ви ще ви се отблагодари със сияние и блясък.

Банани

Резени банани могат да се използват много добре вместо краставици, защото подобно на тях бананите повишават естествената красота на кожата. Те спомагат за обогатяването й с витамини, правят я по-опъната и жива. Можете да ползвате бананите и под формата на каша, с която да си правите маска на цялото лице.

Авокадо

Направете паста от авокадо като го разбиете добре. Нанесете върху и около клепачите. Това ще хидратира кожата ви в дълбочина и ще я обогати с мастни киселини. Те правят клетките жизнени и здрави.

Ягоди

 

Парченца ягоди или пюре от чудния уханен плод прави чудеса с кожата на лицето. Нанасяйте го за около 30 минути, за да обогатите кожата с множество антиоксиданти. Те ще възпрепятстват появата на бръчки и фини линии.

Картофи

Картофите са лесни за оформяне точно за около очите. Те помагат на клепачите и зоната около очите да се овлажни и да задържи тази влага. Махнете резените, когато усетите леко киселеене или щипане. Почистете от нишестето с хладка вода.

Снимки: iStock

Коментирай