Здраве и красота

Оризова маска за кожа без бръчки

Подарете блясък на кожата си

16.02.2016г. / 07 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Блестяща кожа, свеж тен и повече мекота. Всяка жена иска кожата на лицето й да изглежда по този начин. Всичко това може да бъде постигнато лесно в домашни условия, благодарение на маската с ориз.

Тя е подходяща за всички типове кожи и особено за чувствителните и предразположените към образуването на акне. Как да си я приготвите?

Сварете 2-3 супени лъжици ориз. Когато е готов трябва да го прецедите и още докато е топъл да го пасирате. След като се охлади, добавете към него 1 супена лъжица прясно мляко и чаена лъжичка мед. Разбъркайте добре и поставете маската на почистена кожа за 15 минути.

Свързани статии

След това изплакнете с вода. Правете тази маска един или два пъти седмично и ще забележите колко по-добре изглежда кожата ви. Оризът е богат източник на линолова киселина, която е мощен антиоксидант, който спомага за производството на колаген в кожата.

Също така ще я предпази от вредните лъчи на слънцето. Оризовата маска ще дари кожата ви и с витамин Е, който също е важен за нейният добър вид и забавя появата на бръчки.

Коментирай