Здраве и красота

Фъншуй цветове за добро здраве

Синьото е цветът на освобождаването

19.02.2016г. / 16 41ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Червен

Червеният цвят изпълва тялото с енергия. Неговата целебна сила може да облекчи настинки, синузит и мускулни заболявания, като кара тъканите да се свиват. Хората, които страдат от сърдечносъдови заболявания и хронично главоболие могат да се възползват от този цвят, защото той увеличава притока на кръв.

Бял

Белият цвят се свързва с чистотата и се смята, че потиска растежа на лошите клетки в тялото. Може да се възползвате от неговата целебна сила, ако страдате от бактериални и вирусни инфекции.

Фъншуй свързва бялото с устата и дихателната система, така че ако имате проблеми в тези области, опитайте се да интегрирате този цвят в заобикалящата ви среда.

Снимка: istock

Черно

Черният цвят също може да има благоприятен ефект върху здравето ви. Използвайте го, ако страдате от безсъние, високо кръвно налягане или болка в стомаха. Черното също може да облекчи възпаленията и може да има благоприятен ефект при изгаряния или обриви.

Свързани статии

Кафяв

Кафявото е цветът на стабилността и е добре да го приложите в облеклото или заобикалящата ви среда, ако имате резки и чести промени в настроението. Според фъншуй кафявото има благоприятно въздействие при пациенти с диабет.

Този цвят се свързва и с репродуктивните органи, така че можете да се възползвате от него, ако страдате от гъбична инфекция или сексуална дисфункция.

Коментирай