Здраве и красота

Напитка по стара немска рецепта ни прави по-здрави

Край на умората и високия холестерол

12.03.2016г. / 07 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

За да бъдем в добро здраве, ние се нуждаем не само от редовна физическа активност, повече спокойствие и здравословна храна, но и от някои изпитани рецепти, които ще ни помогнат да се чувстваме по-добре.

Споделяме рецептата на стара изпитана немска напитка с лимон, която може да направи чудеса с вашето тяло. Достатъчно е да пиете всеки ден от нея по една чаша на гладно в продължение на месец, за да прочистите вашите кръвоносни съдове.

Консумацията на тази напитка ще помогне по естествен начин да понижите нивата на холестерола, да подобрите състоянието на черния дроб, да преборите умората, главоболието.

Какво ще ви бъде необходимо?

  • Около 5-6 см обелен корен от джинджифил
  • 4 лимона
  • 10 скилидки чесън
  • 2 литра вода

Измийте добре лимоните и ги нарежете заедно с корите на малки парчета. Обелете чесъна и заедно с джинджифила и лимоните го смелете в кухненски робот.

Свързани статии

След това сложете съставките в тенджера и ги залейте с вода. Трябва да врат около 3-4 минути, а след това да се охладят.

Накрая прецедете напитката и я съхранявайте в стъклена бутилка в хладилник. Преди консумация може да добавите малко мед за сладост. След един месец на консумация на напитката направете пауза от 7 дни и по желание направете втори курс.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Колева ( преди 8 години )
с колко вода се заливат останалите съставки?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 4 rate down comment
Анонимен ( преди 8 години )
Стара немска рецепта? Откога има лимони и джинджифил в Германия?!? Ако е 40-50 години е възможно, но чак стара?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар