Здраве и красота

Билки, подправки и масла при астма

Бързо облекчаване на неразположенията

27.04.2016г. / 14 50ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Червен бряст

Кората от червен бряст облекчава кашлицата и стягането в гърдите, които са чести неразположение при астма. Добавете 2 супени лъжици от кората в 2 чаши вряща вода и оставете да ври 5 минути. Пийте този чай два пъти на ден, за да получите бързо облекчение.

Синапено масло

Когато сте с астматичен пристъп, нанесете няколко капки синапено масло върху гръдния кош и го масажирайте добре. Той ще помогне за изчистването на дихателните пътища и възстановяване на нормалното дишане. Също така можете да загреете малко синапено масло с камфор и да го масажирате върху гърдите, за да получите бързо облекчение.

Смокини

Смокините са богати на много хранителни вещества, които могат да стимулират дихателните пътища и да облекчат затрудненото дишане. Вземете 3 сушени смокини и ги измийте добре. Оставете ги да престоят в чаша вода за една нощ. Консумирайте смокинената вода сутрин преди хранене.

Евкалиптово масло

Чистото евкалиптово масло съдържа химикал наречен евкалиптол, който помага за отхрачване на секрета, съдържащ се в белите дробове. Върху памучна кърпа капнете 3 капки от маслото и го поставете на челото си за няколко минути. Това ще подобри дишането ви.

Женско биле

Женското биле също се използва при лечението на астма. Билката има противовъзпалителен ефект,който помага за намаляване на възпалението на бронхите и нормализира дишането.

Добавете 2 супени лъжици от билката в чаша гореща вода и оставете за 10 минути да се запари. Пийте отварата един път дневно, подсладена с мед.

Куркума

За да избегнете тежките астматични пристъпи, можете да консумирате куркума. Тя съдържа съставката куркумин, която има пречистващи и противовъзпалителни свойства. В чаша топло мляко смед добавете половин чаена лъжичка куркума и разбъркайте добре. Приемайте от тази напитка два пъти на ден.

Свързани статии

Лимонова трева

Лимоновата трева се използва за лечение на астма и други респираторни заболявания. Тя има антибактериални свойства. Поставете в 500 мл вряща вода 2 супени лъжици изсушена лимонена трева и добавете една малка пръчица канела (ако нямате алергия). Варете около 10 минути, след което прецедете и овкусете с мед и пресен лимонов сок.

Ако страдате от астма, препоръчително е да се обърнете и към диетолог, който да ви изготви подходящ хранителен режим, тъй като той също е от изключително значение за борбата с тази болест.

Снимки: iStock

Автор: Катрин Тишевишка

Коментирай