Здраве и красота

5 упражнения за изящни крака

Помагат за стягане и на задните части

02.06.2016г. / 14 51ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Едно от най-силните женски оръжия са изящните крака. Постигането на стегната и добре оформена фигура е плод не само на здравословен режим на хранене, но и на редовна физическа активност. В началото на лятото споделяме с вас 5 упражнения, които да правите всеки ден. Само след месец ще забележите колко по-стегнати и формени са краката ви, но също така и задните ви части.

Упражнение 1

Заемете разкрачен стоеж, краката трябва да бъдат на ширина на раменете, пръстите да сочат леко встрани. Съберете двете ръце пред гърдите. Започнете да клякате бавно, но не до долу, а сякаш сядате на стол. Дишайте равномерно. Направете 3 серии от по 20 повторения.

Упражнение 2

Следващото упражнение е по-динамично и включва няколко различни движения. Отново заемете разкрачен стоеж. Сега клякате, след това леко се изправяте, кръстосвате единия крак зад другия и отново приклякате. Така редувате двете страни. Направете 3 серии с по 15 повторения.

Упражнение 3

Заемете разкрачен стоеж, ръцете съберете пред гърдите. Започнете да правите клекове, но не до долу. При Изправянето изнесете единия крак встрани и назад с лек мах. Редувайте маховете ту с единия, ту с другия крак. Необходимо е да направите 3 серии с по 25 повторения.

Упражнение 4

Следващото упражнение са добре познатите на всички дами клекове. Опитайте се да изправите гърба и при клякането стъпалата ви да останат плътно на пода, т. е. не стъпвайте на половината стъпала, оказвайки си опора само върху възглавничките, а на целите.

Свързани статии

Упражнение 5

За последното упражнение ще ви трябва повече енергия. Заемете разкрачен стоеж и съберете ръцете пред гърдите. Това, което трябва да направите е да застанете на колене, след което бавно да се върнете в изходна позиция. Направете три серии с по 15 повторения.

Важно е преди тренировка да се разгреете добре, а по време на упражненията да дишате равномерно и да останете добре хидратирани.

Снимки: Facebook Bright Side

Коментирай