Здраве и красота

Как да стегнем кожата си след диета?

Правете масажи и я подхранвайте с масла

16.05.2016г. / 13 50ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Страхотно е чувството, когато след диета се качим на кантара и видим, че сме свалили няколко килограма. Постигнали сме желаното тегло, но кожата има нужда от стягане, тъй като често след диета се отпуска. Как да се погрижите за нейния добър външен вид, вижте в следващите редове.

Консумирайте храни, които помагат за еластичността на кожата

Някои храни могат да ви върнат обратно еластичността на кожата, като стимулират производството на колаген. Консумирайте храна, която съдържа витамини С, К, Е и А, заедно с цинк и селен. Най-добрите източници на тези минерали и витамини са риба, боб, ядки и семена.

Тонизирайте мускулите си

Тонизирайте вашите мускули, за да стегнете тялото си, като започнете да ходите на фитнес, правите упражнения вкъщи, натоварвате се физически с бързо ходене, подскачате на въже, карате колело или танцувате. Разбира се ще ви бъде необходимо време и постоянство, за да видите положителни ефекти върху фигурата си.

Ексфолиране

Един път седмично ексфолирайте кожата си, нанасяйте деликатен пилинг с леки масажни движения. Това ще отстрани мъртвите кожни клетки, ще изравни тена и ще спомогне за подобряване на еластичността на кожата.

Най-подходящи са пилингите, които съдържат бадеми, овесени трици и морска сол. Може и сами да си направите такъв пилинг, комбинирайки морска сол, зехтин и лимонов сок.

Масаж

Масажът увеличава притока на кръв и подобрява еластичността на кожата. Ходете на масаж поне 2 пъти в седмицата, за да стегнете кожата си след загубата на килограми.

Използвайте масла

За да се отървете от увисналата кожа, масажирайте се ежедневно с какаово масло и масло от шеа. Маслото от какао съдържа танини, които придават еластичност на кожата. То придава моментална кадифена мекота и има стягащ ефект. Освен това подхранва, хидратира в дълбочина и тонизира. Препоръчва се и срещу белези и стрии. Някои хора го използват и за придобиване на слънчев загар.

Маслото от шеа се извлича от ядките на дървото. То защитава и укрепва кожата, като стимулира производството на колаген, което прави кожата еластична и млада. Освен това намалява бръчките, белезите, лекува изгаряния и порязвания. Има дълбоко хидратиращо действие и защитава кожата от вредните ултравиолетови лъчи.

Консумирайте много протеини

Протеините ще помогнат за възстановяване на мускулите, което ще доведе до подобряване на еластичността на кожата ви. Добавете задължително към вашето меню пуешко, пилешко месо и риба.

Масажирайте тялото си с естествени масла

Овлажняването на кожата е изключително важно, защото това ви хидратира. Масажирайте желаните от вас места с едно от тези естествени масла, като зехтин, бадемово масло, сусамово масло, кокосово масло, масло от жожоба.

Свързани статии

Пийте много вода

За стегната и здрава кожа е изключително важно да пиете не по-малко от два литра вода на ден. Използвайте хидратиращи продукти за дълбоко овлажняване. Препоръчително е да съдържат хиалуронова киселина, както и екстракт от алое вера.

Предпазвайте кожата си от слънцето

Ултравиолетовите лъчи са причина за появата на пигментни петна и преждевременно стареене на кожата. Една преждевременно старееща кожа, често е по-отпусната. Затова е важно да използвате слънцезащитен крем и по възможност да посещавате солариум по-рядко.

Снимки: istock

Автор: Ангелина Ангелова

Коментирай