Здраве и красота

Гел от алое вера – магията на природата!

Ще забравите за медицинските лекове, ако го ползвате редовно

02.08.2016г. / 13 40ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Алое вера е прекрасно и вълшебно растение. В много отношения то може да намали нуждата от употреба на медицински препарати и лекарства, защото помага в изключително много случаи.

Ако досега сте се чудили дали изобщо да започнете да си отглеждате алое вкъщи – не се замисляйте, а направо си посадете. Неговите блага ще ви помагат в много здравословни нужди.

За онези, които не знаят, алоето представлява сукулентно растение, чиито листа са широки, плътни и месести. Под горния им слой се намира гел, който може да се прилага в суров вариант както външно, така и да се консумира.

Гелът се добива като внимателно се остъргва от повърхността на обеленото листо на алоето.

За какво помага гелът на алоето?

Външна употреба на алоето


За кожата

Гелът от алое вера премахва акне и екземи до 100% при редовно прилагане. Ако страдате от тези трудно лечими кожни заболявания нищо не ви пречи да опитате. Нищо не губите, само може да спечелите.

Обривите, гнойните пъпки и други кожни възпаления също се облекчават много успешно от алоето.

Алое се прилага и при ухапвания от насекоми, дразнене, сърбеж, зачервяване, ситни обриви. Гелът на алоето хидратира в дълбочина и провокира естествената регенерация на кожата. При рани и охлузвания той помага за по-бързото заздравяване.

Ако се притеснявате, че скоро ще ви се появят бръчки – прилагайте чист натурален гел от алое вера върху потенциално засегнатите места. Той ще изглади кожата, защото е натурална алтернатива на медицинските филъри. Фините линии и бръчките ще бъдат отложени максимално във времето.

Антиоксидантите в алоето се борят с процесите на стареене и правят кожата млада, блестяща и жива.

За косата

Гелът от алое вера въздейства успешно върху скалпа като предпазва от поява на пърхот. Той лекува и вече съществуващия пърхот като едновременно с това прави косата мека и лесна за разресване. Ето защо можете спокойно да го използвате вместо балсам.

Алоето е мощно средство в превенцията и на косопада. То подхранва косъма в дълбочина и заздравява фоликулите.

Вътрешна употреба на алоето

Консумацията на гел от алое вера повишава имунните защити, регулира нивата на кръвната захар и инсулина. По този начин организмът се предпазва от диабет, метаболитен синдром и неконтролирано качване на килограми.

Гелът от алое вера може не само да се яде, но и да се пие под формата на тонизираща напитка. Можете да го смачкате на малки кубчета и да го смесите с минерална или натурално газирана вода.

В този си вид той е полезен за храносмилателната система като подобрява перисталтиката на червата и намалява киселините в стомаха.

Приемът на алое вера допринася за регулиране на сърдечносъдовата система. Също така намалява възпалението в меките тъкани и венците.

Напитките с алое хидратират тялото и подобряват функцията на пикочните пътища и отделителната система.

Причините за честата консумация и външно приложение на гел от алое вера са много. Възползвайте се от тях и бъдете здрави с този натурален продукт.

Снимки: iStock

Коментирай