Здраве и красота

3 етерични масла за бърз растеж на ноктите

Кои масла хидратират в дълбочина и подхранват ноктите?

03.09.2016г. / 08 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ноктите имат нужда от постоянно подхранване. Особено ако ползвате често лакове за нокти, ноктопластика, гел лакове и най-вече базирани на ацетон лакочистители, ноктите ви крещят от нужда от подхранване. 

Етеричните масла от цветя, плодове и билки са най-добрият начин да подхраните ноктите и да ускорите растежа им. Ето и най-ефикасните масла за нокти:

Етерично масло от здравец


Маслото от здравец е едно от най-добрите не само за нокти, но за кожа и коса. Миризмата му е невероятно свежа и наситена. То има свойството да прониква в дълбочина в нокътя, да подхранва и хидратира като по този начин ускорява растежа и заздравява ноктите. 

Маслото от здравец предпазва от развитие на гъбички по ноктите, тъй като има силни антибактериални и антимикотични свойства. Също така предпазва от различни инфекции, причинени от раздразнения по кожичките. 

Етерично масло от лимон


Лимонът има невероятен мирис. Той е свеж, подхранващ и с невероятни свойства

Маслото от лимон помага на ноктите да растат по-бързо, но е и полезно за кожата. То намалява симптомите на акне, успокоява кожата, изравнява тена и се бори с редица възпаления и инфекции. 

Ноктите растат по-бързо с помощта на маслото от лимон, имат по-здрав и лъскав вид и не се чупят толкова лесно. Всичко това се дължи на много високото съдържание на витамин С в маслото от лимон.

Етерично масло от лавандула

Лавандулата също е със страхотен аромат. Това масло има свойството да приспива и успокоява нервната система. Ако имате проблеми със съня или стреса, лавандулата е вашето решение!

Маслото от лавандула прави чудеса с ноктите. Те стават здрави, нечупливи, дълбоко хидратирани и лъскави. Лавандулата също има антисептични свойства. Това предпазва ноктите от различни инфекции и гъбички. 

Кожичките около ноктите стават меки, хидратирани и дълбоко подхранени. 

Снимки: istock

Коментирай
Свободно време