Здраве и красота

Какво помага при пневмония?

Кои са симптомите и какво натурално лечение влияе положително?

07.10.2016г. / 07 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Пневмонията е много сериозен проблем, който засяга немалко хора, особено в сезона на грипа и настинките, и особено при усложнения вследствие на инфекции на горните дихателни пътища. При съмнения за пневмония, непременно идете на лекар!

Най-често от подобни усложнения са засегнати децата, възрастните хора и страдащите от хронични заболявания. Имунитетът тук е от огромно значение.

Какви са симптомите на пневмония, при които трябва да се вземат спешни мерки?

  • Задух
  • Повишена температура
  • Умора
  • Силна кашлица
  • Болки в гръдния кош
  • Повръщане и изпотяване със студена пот
  • Гадене
  • Силно главоболие

Пневмонията се лекува успешно не само с традиционни лекарства, но и с природни такива като добавка към конвенционалното лечение. Можете да си помогнете и по натурален начин при това неприятно страдание. Ето как:

Чесън

Чесънът е природен антибиотик. Той помага за неутрализиране на болестотворните бактерии и повишава имунитета. За предпочитане е чесънът да се консумира пресен, но може и сготвен в ястия.

Етерично масло от риган

Риганът има антибактериални свойства. Той неутрализира и вирусните атаки. Има още и антигъбични свойства. Можете да приемате масло от риган и вътрешно като разреждате 2-3 капки от него в чаша вода. Приема се по 3 пъти на ден за по-добри резултати.

Чай от сминдух

Чаят от сминдух е много полезен при пневмония. Той допринася за изхвърляне на токсините и пречистване от инфекции. Сминдухът облекчава дихателни проблеми и намалява възпалението в белите дробове при пневмония. Една лъжичка сух сминдух се сварява в 500 мл вода. След това се прецежда. Пият се по 3-4 чаши на ден.

Куркума

Куркумата е много полезна и затова тя е част от източните методи за лечение от векове. Тя помага и при пневмония и дихателни проблеми. Може да се смеси с черен пипер, джинджифил и сминдух за по-добри резултати. Направете си отвара от подобен меланж от подправки и я пийте по няколко пъти на ден.

Свързани статии

Сусам

Сусамът също е ефикасен при пневмония. Сварете една лъжичка сусамово семе в 250 мл вода. Тази отвара е много полезна при пневмония и ускорява оздравителните процеси.

Лют червен пипер

Лютият червен пипер е много полезен при дихателни проблеми, в това число и при пневмония. Той освобождава и прочиства дихателните пътища, провокира отделянето на секрет и облекчава дишането.

Сок от моркови и спанак

Сокът от моркови и спанак е полезен не само при пневмония, но и по принцип. Той е богат на минерали и витамини, необходими за работата на организма и най-вече на имунната система.

Правете си пресен сок от спанак и моркови поне по два пъти всеки ден. Това ще облекчи значително симптомите на пневмонията.

Снимки: istock

Коментирай
3 rate up comment 2 rate down comment
Pepe ( преди 7 години )
За всички БГМами + авторът на статията.ПНЕВМОНИЯТА СЕ ЛЕКУВА ЕДИНСТВЕНО И САМО С АНТИБИОТИК!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар