Не е задължително отслабването да става с изтощителни диети и гладуване. Можете да помогнете на излишните си мазнини да се стопят с помощта на някои изключително ефикасни в отслабването видове чай. Кои са те?

Черен чай

Черният чай има много полезни свойства. Той помага и в топенето на мазнините. Според изследванията, черният чай регулира нивата на кръвната захар и инсулина като по този начин не само намалява риска от диабет, но и нормализира метаболизма.

Чай от джинджифил

Джинджифилът има свойството да потиска глада и да намалява възпалението в тъканите. Освен че понижава високото кръвно налягане, той има свойството да ускорява метаболизма и да топи най-вече коремните мазнини.

Чай от копър

Отварата от пресен копър е идеална за отслабване. Той повишава нивата на мелатонин в тялото. Този хормон действа успокояващо и релаксиращо за организма като по този начин балансира механизмите на изгаряне на мазнини и биохимичните процеси в тялото.

Чай от лайка

Чаят от лайка е много полезен при грип и настинка. Той има ефект и в отслабването. В добавка към тези негови свойства чаят от лайка е чудесен начин да се справите с безсънието и затрудненията в заспиването.

Матча чай

Матча е органичен японски чай, който има изключително полезни свойства, едно от които е това, че помага за отслабването. Той представлява фино смлени листа на специален сорт зелен чай. Вкусът му е много приятен, а ефектът върху мазнините – невероятен!

Според изследванията, чаят матча ускорява неколкократно метаболизма в сравнение с обикновения зелен чай.

Ментов чай

Добрият стар ментов чай помага при инфекции на горните дихателни пътища, грипни състояния, бронхити, болки в стомаха, киселини. Но той помага още и в изгарянето на мазнини.

Ментовият чай има приятна миризма и помага да заспите по-лесно. Допринася и за подобряване на толерантността на клетките към инсулина, което потиска симптомите на метаболитен синдром.

Още по темата

Оолонг чай

Оолонг чаят бива наричан още червен чай или улунг чай. Той ускорява метаболизма и увеличава многократно шансовете за по-бързо и качествено отслабване. Приготвя се от листа на черен чай, които са частично окислени, откъдето идва и червеният му цвят. За да усетите ефекта на оолонг чая, пийте го минимум 6 седмици всяка вечер.

Това ще ви помогне да свалите високите нива на холестерола и да се погрижите за сърдечносъдовата си система.

Йерба мате чай

Йерба мате чаят се прави от клонките и листата на растението йерба. Вирее в Южна Америка и е изключително богат на полезни вещества и антиоксиданти. Много е ефикасен за топене на мазнините. Допринася за регулирането на кръвната захар, а заедно с нея и наднорменото тегло.

Бял чай

Белият чай е невероятно ефикасен, когато става дума за топене на излишни мазнини. Редовната му консумация допринася за разграждането на мастните клетки и най-важното – възпрепятства образуването на нови такива.

Снимки: iStock