Здраве и красота

Как маслото от авокадо ни прави по-красиви и здрави?

Подходящо е за вашата диета

25.10.2016г. / 14 31ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

За да бъдем в добро здраве, то ние имаме нужда от всекидневен прием на полезни мазнини. Такава мазнина е например маслото от авокадо, което е идеално за овкусяването на вашите здравословни салати, а и е подходящо за термична обработка.

Доказано е, че консумацията му подобрява кръвообращението, спомага за поддържането на хормоналния баланс, полезно е за здравето на сърцето, очите. В следващите редове споделяме още няколко здравословни ползи от маслото от авокадо.

Добър източник на витамин Е

Маслото от авокадо е сред храните с най-високо съдържание на витамин Е. Този витамин е мастноразтворим и доказано подобрява здравето на кожата и очите, укрепва имунната система, която осигурява защита срещу оксидативното увреждане на клетките. Ето защо е добре да добавим масло от авокадо в ежедневното си меню.

Подходящо е за вашата диета

Маслото от авокадо е с висока концентрация на олеинова киселина, която помага в елиминирането на излишните килограми. Затова авокадото присъства в много хранителни режими. Също като плода, маслото получено от него създава усещане за ситост за дълги часове.

За добрата фигура и елиминирането на излишните килограми е важно да поддържаме храносмилателната си система в добро здраве. Консумацията на масло от авокадо може да помогне да подобрите функциите на стомашно-чревния тракт.

Укрепва кожата ви

Витамините и минералите, на които е богато маслото от авокадо, подхранват тялото отвътре навън. За да увеличите възможността кожата ви да генерира повече и здрави клетки, включете в менюто си тези полезни мазнини.

Благодарение на витамина Е, калия, лецитина, се осигурява нужната енергия за растежа на нови кожни клетки, а вече съществуващите биват укрепвани. Маслото от авокадо е полезно както за вътрешна, така и за външна употреба. Ето защо може да го направите част от домашните грижи за красота.

По-здрава и красива коса

Богатият хранителен състав на маслото от авокадо допринася не само да имате здрава и красива кожа, но и коса. То е идеален овлажнител за коса, но също така насърчава и нейната здравина и растеж. Може да добавяте от него към домашните маски за коса.

Свързани статии

Намалява възпалението и сърбежа

Поради високата концентрация и противовъзпалителното действие на олеиновата киселина, маслото от авокадо може да се прилага локално за облекчаване на дискомфорта, причинен от пърхот, ухапвания от насекоми, слънчеви изгаряния, екзема, псориазис, напукани пети и други. Нанесено върху кожата, маслото от авокадо спомага за ускоряване заздравяването на увредената кожа в резултат на порязвания, ожулвания и други.

Снимка: istock

Коментирай