Здраве и красота

5 ползи от употребата на ароматни пръчици

Повишават сексуалното желание

10.01.2017г. / 07 41ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Те имат пленяващ аромат и ако посещавате йога или релаксиращи масажи и терапии, няма как да не сте се наслаждавали на него. Ароматните пръчици, които могат да се закупят от индийските магазини и тези за декорация на дома, правят всичко край нас по-приятно.

Вижте 5 ползи от тяхната употреба.

Подобрете уханието у дома

Вярвате ли или не, всеки дом или офис има своята специфична миризма. Всеки иска да има приятно и свежо ухание край себе си. Ароматните пръчици са подходящи именно за подобряване н въздуха в дома, за елиминирането на лоши миризми. Най-добрият начин да контролирате уханието в дома си е именно чрез ароматни пръчици. 

За повече спокойствие

След дълъг работен ден, преди или след делова среща, ние се нуждаем от нещо, което да балансира емоциите ни. Повече хармония и спокойствие може да постигнете чрез използването на билкови пръчици. Има много и различни аромати, които действат релаксиращо. Затова винаги имайте под ръка ароматни клечки. Само в рамките на няколко минути ще се почувствате много по-добре.

Облекчаване на главоболието

Миризмите край нас имат способността да стимулират мозъка и да спомагат за синтеза на основни химически вещества, като серотонин и допамин, които предизвикват чувство на щастие и спокойствие. Ароматите могат да спомогнат и за облекчаване на главоболието и подобряване общата нагласа.

Повишават сексуалното желание

Вероятно не знаете, но в някои парфюми се добавят феромони, които привличат противоположния пол и стимулират желанието за любов. Има много такива ароматни пръчици, които може да запалите в спалнята си.

Техните аромати ще ви отпуснат, ще засилят доверието между вас и половинката, ще стимулират сексуалния апетит. Нека ароматните пръчици бъдат вашата малка тайна за повече хармония и любов във връзката.

Свързани статии

Повишават концентрацията

Независимо дали се подготвяте за изпит, важна среща или работата ви изисква високо ниво на концентрация, има дни, в които сякаш не можем да се фокусираме върху задачите си.

Векове наред монасите в източните култури ползват ароматни пръчици, за да стимулират ясното мислене, да повишат концентрацията си по време на медитация.

Също така ароматните пръчици спомагат за повишаване на креативността и мотивацията. Затова винаги имайте от тях в дома или офиса.

Снимка: istock

Коментирай
Свободно време