Здраве и красота

Ароматерапия у дома или в офиса

Кои аромати са най-подходящи

07.09.2016г. / 07 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ароматите са навсякъде край нас. Някой ни напомнят за хубави моменти, други ни помагат да забравим натовареното ежедневие, а трети ни предразполагат към много чувствени моменти с любимия човек.

Всички сме чували за силата на ароматерапията, но рядко се замисляме, че в дома или офиса, тя може да ни помогне да се почувстваме по-добре. Затова споделяме няколко чудесни аромата, които са подходящи да вашите моменти на релакс. 

Лавандула

Солите за вана или етеричното масло, което може да добавяте към лосиона за тяло и ароматната лампа, могат да ви помогнат да отпуснете напрежението в края на деня. Лавандулата е анти-стрес аромат, който успокоява напрежението, намалява главоболието, релаксира.

Този аромат е подходящ за вечер, но може да му се наслаждавате и в офиса, когато се почувствате напрегнати. 

Ванилия

Ароматът на ванилията е сладък и на много хора е любим. За него казват, че събужда желанието за любов. Освен като афродизиак, ваниловият мирис може да бъде използван като подобрител на настроението.

Ето защо винаги добавяйте етерично масло от ванилия към ваната, душ гела и разбира се в спалнята и особено, ако обичате да се масажирате с половинката. 

Етерично масло от маточина

Маслото от маточина, доказано има редица ползи за здравето и една от тях е, че намалява стреса. Според някои изследвания, ароматът му дава положителни резултати и при пациенти страдащи от Алцхаймер.

Когато искате да се почувствате по-добре, по време на настинки, за насърчаване на доброто настроение, винаги добавяйте аромат на маточина в дома си.

Канела

Канелата е любим аромат, особено в зимните дни, когато можем да го комбинираме с портокал. Когато искате да подобрите настроението си, да повишите желанието за любов и да се почувствате отпочинали, заредени с нови сили, винаги се доверявайте на канелата.

Добавете етерично масло от нея във ваната, към кремовете за тяло, ароматните лампи. 

Свързани статии

Лимон

Сутрин се нуждаем от чаша кафе или чай, за да се събудим бързо. Ароматът на цитрусови плодове има магическа сила в сутрешните часове. Лимон, лайм или грейпфрут, всички те ще ви помогнат да започнете деня с настроение, ето защо е хубаво да ги добавяте към душ геловете, лосионите за тяло.

Освен, че ще ви събудят, етерични цитрусови масла ще намалят и неприятния целулит. 

Снимка: istock

Коментирай