Здраве и красота

5 природни стимуланта за бърз растеж на косата

Как да накараме косата да расте по-бързо

31.01.2017г. / 14 17ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Дългата коса е олицетворение на женствеността. Който и мъж да попитате каква коса предпочита ще ви отговори, че дългата коса е супер. Иска ви се косата ви да расте по-бързо, но това все не се случва. Чакате с месеци и резултатът пак е минимален.

За да ускорите растежа на косата си можете да приложите някои натурални продукти, имащи доказан ефект в стимулирането на косъма. Кои са те?

Кокосово мляко

Кокосовото мляко е истинска манна небесна за косата и кожата. То е невероятно богато на калий, желязо и естествени етерични масла. Тази блажена комбинация от подхранващи съставки стимулира растежа на косата и я прави жизнена и лъскава.

Сок от кромид лук

Изстискайте 1 чаша пресен сок от кромид лук и изплакнете косата си с него. Той ще я направи истински бляскава и жива. Сокът от лук има свойството да стимулира растежа и производството на колаген в тъканите на тялото, най-вече кожата. Абстрахирайте се от силната миризма на лука и прилагайте сока му при всяко измиване.

Зелен чай

В зеления чай се съдържат огромни количества антиоксиданти, стимулиращи косата. Той е сред най-богатите природни източници на тези съединения. Можете да плакнете косата със зелен чай или да прилагате върху скалпа използвани пакетчета от зелен чай.

Свързани статии

Маска с яйца

В жълтъците на яйцата се съдържат всички необходими вещества не само за косата, но и за здравето. Те ускоряват растежа, благодарение на фосфора, селена, йода, сярата и цинка в тях. Тези микроелементи са много важни за здравето на косата, както и за нормалното ѝ обновяване.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет има свойството да балансира pH в косата и скалпа. Това има голямо значение за нормалния ѝ растеж. Алкалното pH на косата стимулира нейния растеж и го ускорява. За да се възползвате от услугите на оцета трябва да смесите 75 мл ябълков оцет с 1 литър вода. С тази смес изплаквайте косата от шампоана след всяко измиване.

Снимки: iStock

Коментирай