Здраве и красота

10 алкални храни, подобряващи здравето (галерия)

Кои са те и за какво помагат

03.08.2018г. / 16 06ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

 

Алкално-киселинният баланс в тялото е от голямо значение за здравето. Колкото по-киселинна е средата в организма, толкова по-податливи на сериозни заболявания сме. И обратното – алкалната среда създава условия за качествена регенерация на клетките, силна имунна система и нисък риск от животозастрашаващи хронични заболявания.

Регенерацията на клетките е ключов фактор за цялостното здраве на организма. На различните клетки им е нужно различно време за регенерация. Кожните клетки например се делят за около месец.

На други специализирани клетки като червените кръвни телца (еритроцити), например, им трябват цели 4 месеца, пише Natural News. На клетките на тънките черва пък са им нужни само няколко дни.

Свързани статии

Храната е едно от най-мощните оръжия в борбата за алкална среда в организма. Някои храни имат доказан алкален ефект, който подобрява здравословното състояние, повишава имунитета, стимулира оздравителните и регенерационни процеси в тялото, потиска възпаленията и намалява риска от поява на различни заболявания.

Храните, които са изброени в нашата галерия, помагат за балансирането на алкално-киселинния баланс в организма и подобряват здравето на клетките. Кои са те, вижте тук.

 

Коментирай