Здраве и красота

5 причини да не си поставяте ботокс

Остарейте с достойнство!

06.07.2017г. / 12 10ч.
Илияна Николова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Ако обмисляте дали да си поставяте ботокс в отчаяната борба със стареенето, вижте някои причини да спрете да се чудите и да се откажете от ботулиновия токсин.

1. Ще ви накара да изглеждате още по-стари.

Мислите, че ще се подмладите с ботокс? Грешите. Ботоксът изглажда бръчките в проблемните зони и опъва кожата, но това всъщност не ви прави по-млади. Жените, поставяли си инжекции с ботокс изглеждат по-възрастни. Бръчките не са единственият фактор, каращ хората да изглеждат състарени. Изкуственото опъване на лицето всъщност създава визуалното усещане за по-голяма от реалната възраст.

Топ 5 на най-важните въпроси за млада кожа

2. Ще накара лицето ви да добие странно изражение.

Много жени, поставили си инжекции с ботокс съжаляват след това, защото изражението на лицето става изкуствено. Уж по-младежкият вид и изгладената кожа не изглеждат естествено, както се е очаквало. Така настъпва разочарованието.

При доста жени се появява манията по усъвършенстване на крайните резултати. Те навлизат в затворен кръг от редица манипулации, целящи да поправят щетите от предишните опити. По този начин лицето добива все по-неестествен и странен вид вместо просто да се подмлади.

По тази причина някои известни личности се отказаха от ботокса и филърите. Най-актуалният пример е Кортни Кокс, която премахна всички свои досегашни корекции, защото е осъзнала колко зле я карат да изглежда и да се чувства.

3. Остаряването така или иначе ще се случи.

Никой човек не е успял да избяга от природата си и от кармата си да остарее. Няма значение колко ботокс и филъри ще си поставите, нещата в крайна сметка ще се случат, неизбежно е.

Анасонът и неговите свойства срещу бръчки

Свързани статии

4. Остарейте с достойнство.

Във всяка бръчка има чар. Остарявайте с достойнство. Обичайте себе си и уважавайте опита, който сте натрупали през годините. Той личи по вашите фини линии и бръчици, част от земния ви път.

5. Ботоксът дава и странични ефекти.

Освен че лицето ви ще е парализирано и мимиката ви ще се измени, ботоксът може да се отрази зле на организма. В някои случаи могат да се появят болки, астма, обриви, хрипове, сърбеж, замайване, отпадналост, слабост, затруднения в дишането, скованост, умора, главоболие, сухота в очите или устата, болки в шията.

В други случаи пък ботоксът може да мигрира в околни тъкани и да причини мускулни спазми, увисване на кожата, изтръпнали клепачи.

Ако все пак сте решили да пристъпите към подобна процедура, задължително се консултирайте със специалист в областта. 

 

 

Коментирай