Здраве и красота

Позитивни неща за тялото само след една тренировка

След една тренировка започваме да усещаме позитивите

15.08.2017г. / 14 58ч.
Илияна Николова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Физическата активност е от голямо значение за цялостното здраве на организма. В тялото се случват невероятни неща дори след само една-единствена тренировка. 

Кои са основните ползи, които човек усеща, когато направи дори една тренировка? 

Цялостно позитивно усещане на тялото

След една тренировка тялото се тонизира, а това се отразява на цялостното усещане. Подобряват се и мисловните дейности, концентрацията, енергийните нива се повишават. 

По-добра мозъчна функция

Само една тренировка е достатъчна, за да започне мозъкът да работи по-добре. Повишават се паметовите способности, подобрява се концентрацията, креативността, способността за боравене с информацията. 

Как да се отървем от сърбежа по време на тренировка?

Изследванията показват, че веднага след първата тренировка започват да се отделят по-големи нива на допамин в мозъка – важен невротрансмитер, участващ в редица процеси в централната и периферната нервна система. Понижената или повишена допаминова активност е свързана с редица неврологични и психични заболявания. 

Ето защо тренировките са важни за контрола на отделяните в мозъка вещества. 

Подобрява настроението

След една тренировка ще се чувствате по-добре, позитивно настроени, разтоварени и весели. 

По-малко стрес

Един от най-добрите начини за контролиране на стреса са упражненията. Стресът започва да намалява нивата си в тялото още след първата тренировка и това се усеща. Чувствате се по-малко напрегнати, настроението ви се подобрява, по-малко тревожни мисли ви спохождат, имате повече енергия.  

Най-важните неща за успешна тренировка

Свързани статии

Превенция и контрол на сърдечносъдовите заболявания

Една доза полезни упражнения за деня и вече сте направили сериозна крачка в защита на сърцето и кръвоносните съдове. 

Креативност

Креативното мислене и продуктивността, способността за по-добро изпълнение на задачите и решаване на проблемите зависят от движението. Само след една тренировка ще се чувствате по-креативни.

Само не прекалявайте

Една тренировка е полезна за здравето, само когато не сте прекалили с активността. Дори полезните неща могат да навредят, щом напрегнете тялото до краен предел.

Коментирай