Здраве и красота

8 причини да си правите масаж по-често

За какво помага

04.09.2017г. / 14 05ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Масажът не е просто глезотия. Той може да ви отпусне по много начини и да ви накара да се чувствате като преродени. Но масажът е полезен и по много други причини. Вижте защо трябва да се възползвате от масажи по-често.

1. Масажът коригира стойката.

Седенето по цял ден, работата на компютър и обездвижването водят до изкривяване на позата на тялото. С масаж това изкривяване се коригира много успешно.

2. Помага за по-добър сън.

След един дълъг отпускащ масаж няма как да не заспите като бебета.

3. Успокоява тревожността.

Масажът е едно от най-добрите средства в борбата срещу стреса, тревожността и безпокойството. Той провокира секрецията на хормони на щастието, които ви карат да се чувствате много по-добре. Освен това масажът намалява кръвното налягане и пулса.

Древен монголски масаж със сол помага при болки във врата

4. Масажът потиска главоболието.

Притискането на определени точки по тялото, отговарящи за главата, помага в потискане на главоболието. Дори да не сте специалист по точков масаж ще се справите. Даже обикновено разтриване на раменете и гърба ще помогне. Възползвайте се.

5. Масажът намалява всякакви болки.

Стига лекарят ви да не ви е забранил изрично да се възползвате от масаж, няма причина да се лишавате от това приятно изживяване. Масажът успокоява болки в гърба, прасците, главата, раменете, бедрата.

6. Масажът помага в намаляването на някои странични ефекти от лекарства.

Ако ви се вие свят или ви прилошее от някое лекарство, масажът помага. Изследванията показват, че с масаж успешно се понася и тежко лечение като химиотерапията, например.

Терапия с масаж намалява стреса

7. Масажите подобряват настроението.

Масажите могат да ви помогнат да подобрите настроението си, защото понижават хормоните на стреса в тялото. 30-минутен масаж ще ви се отрази добре, ако ежедневието ви е прекалено напрегнато.

8. Масажите подобряват сексуалния живот.

Няма по-добър начин да предразположите партньора си към любовна игра, освен масажът. Направете му отпускащо разтриване, за да повишите либидото му.

Коментирай