Здраве и красота

Трикове за красота, спестяващи време

С какво можете да сте си полезни

27.10.2017г. / 10 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка дама прави всичко възможно да е красива. Но красотата отнема време, особено сутрин, когато бързаме за работа.

За щастие има някои трикове, които ще ви помогнат да сте все така неотразими без да се нуждаете от много време или средства.

1. За по-дълготраен маникюр.

Професионално поставеният маникюр е дълготраен. Лакът може да остане върху ноктите с целия си блясък до 3 седмици. Проблемът е, че ноктите израстват и това загрозява маникюра ви и ви кара да свалите лака.

Трикове за почистване на кожата от боята за коса

Не го правете, а вместо това нанесете безцветен лак с брокат в основата на нокътя, за да прикриете израстването.

2. Спасете копчето от падане.

На работа сте, носите любимата си елегантна риза, но едно от копчетата се клати. Разбира се, в себе си нямате конец и игла и няма как да го пришиете. По-лесно е да носите лак за нокти в чантата си. С него можете да фиксирате клатещото се копче, както и да спрете бримката по чорапогащника ви да се пусне по целия крак.

3. Спестете време докато се обличате за работа сутрин.

Всички подреждаме скриновете и чекмеджетата си по показания на горната снимка начин. Това предполага търсене, ровене, разместване на дрехите вътре по простата причина, че не ги виждаме. Вместо това подреждайте дрехите сякаш са на стелаж в гардероба. Така ще ви е по-лесно да ги виждате и да извадите точно тази дреха, която ви трябва.

Трикове за красота от едно време в Холивуд

4. Превърнете прекалено дългия колан в моден аксесоар.

Не се притеснявайте, че коланът, който сте избрали, е твърде дълъг. Вместо да го режете или да го носите на поправка, което ще ви струва пари – завържете го по интересен начин. Така ще го превърнете в интересен аксесоар.

5. По-широка четка за грим.

Ако ви трябва по-широка четка за нанасяне на пудра или руж, не тичайте към магазина да харчите пари за още една. Защипете космите на старата ви четка с фиби в нейната основа. Това ще предизвика разширяване на космите. Така площта, върху която нанасяте грим се разширява.

6. Накарайте парфюма да оцелее върху кожата цял ден.

За целта под него нанесете малко обикновен вазелин. Той ще удължи многократно уханието на парфюма и ще предпази от неговото изтриване.

Свързани статии

7. Освободете ръцете си от сешоара.

На всяка жена се е случвало да мечтае за трета ръка в някои случаи. Просто с две не можем да държим всичко наведнъж. За да съумеете да разрешите и оформите косата си добре, захванете сешоара си на стенната стойка за телевизора. Насочете струята накъдето ви е удобно и действайте с две ръце.

8. Третирайте пъпките локално с капки за очи.

Ако имате успокояващи капки за очи, напоете клечка за уши и нанесете върху пъпката. Капките за очи имат свиващ кръвоносните съдове ефект. Това ще отслаби захранването на пъпката и ще я накара да премине по-бързо.

Снимки: brightside

Коментирай