Здраве и красота

Стари холивудски трикове за красота

Каква е тайната за красивите мигли на Одри Хепбърн?

27.03.2015г. / 18 00ч.
Михаела Лазарова
Мерилин Монро. Снимка: facebook

Мерилин Монро. Снимка: facebook

Те са едни от най-известните и красиви дами на Холивуд за всички времена. Голяма част от тях са живели във време, в което пластичната хирургия тепърва се е развивала. Въпреки това всяка имала своите малки трикове за красота. Вижте ги.

Мерилин Монро

За да придадат повече обем на устните на красивата блондинка, гримьорите нанасяли 5 различни нюанса червило и блясък. Тъмните червени цветове поставяли във външните ъгли на устните, докато по-светлите нюанси, докосвали средата им.

Елизабет Тейлър

На всички фотографии и киноленти актрисата е с безупречна кожа. Може да звучи смешно или дори странно, но Тейлър премахвала фините бебешки косми от лицето си. Така с мъхчетата премахвала и повърхностния слой на кожните клетки, което придавало на лицето й сияен вид.

Одри Хепбърн

Ако ви попадне фотография на невероятната Хепбърн, обърнете внимание на миглите й. Те са перфектни, също като на кукла. След прилагането на спиралата, актрисата използвала игла, за да раздели и подреди всяко косъмче на миглите си, за да избегне тяхното слепване.

Карол Ломбард

По време на кариерата си, Ломбард пострадала при автомобилна катастрофа, която оставя носа й леко изкривен. Преди да нанесе грима си, тя правела тънка бяла линия върху костта на носа си с помощта на бял молив, тъй като вярвала, че по този начин той изглежда по-прав.

Грейс Кели

Контурирането на лицето съвсем не е открито от Ким Кардашян. Принцесата на Монако също прилагала тази игра на сенки и линии върху лицето си, за да подчертае скулите.

Грета Гарбо

За да бъде погледът й по-театрален, Гарбо поставяла тънък слой от вазелин върху клепачите й в зоната под долния клепач.

Мей Уест

Звездата от 30-те години на миналия век, ежедневно използвала кокосово масло в грижа за красивата си и здрава кожа. Ето защо тя се отличавала с младежки вид и невероятна кожа.

Свързани статии

София Лорен

София Лорен също дължи своята красота и младост не само на средиземноморската храна, но и на зехтина, който често прилагала върху косата и кожата си.

Бети Дейвис

Дейвис има свои трикове за освежаване на погледа и третиране на тъмните кръгове под очите. Вечер преди лягане тя поставяла кръгчета краставици върху клепачите си за няколко минути, а след това използвала вазелин в борбата със сенките.

Снимки: facebook

Коментирай