Здраве и красота

Натурални методи за потискане на апетита

Как да намалим усещането за глад

25.12.2017г. / 10 35ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Повишеният апетит е една от честите причини за напълняване. Преяждането крие риск не само от трупане на излишни мазнини, но и от отключване на метаболитни заболявания, включително диабет.

Вместо да спазвате диети и да гладувате продължително, опитайте да наблягате на храни, потискащи по естествен път апетита. Кои са те?

Люти чушки

Лютите храни по природа са супресанти на апетита. Капсаицинът, който е тяхна активна съставка, има свойството да потиска желанието за ядене.

Как да победите тежката липса на апетит

Помиришете мента

Ментовият мирис активира определени центрове в мозъка, които потискат глада и желанието за преяждане. Ако редовно вдишвате аромат на мента ще намалите драстично ежедневния калориен прием.

Добавете семена от чия за финал

Десерти, кисело мляко, овесена каша, сладкиши, палачинки, дори салати – всичко това може да бъде украсено с чия за завършек. Тези семена се раздуват допълнително в стомаха, което създава усещане за ситост. По този начин допълнително потискате апетита.

Яжте една ябълка на ден

Освен че е супер полезно да се яде поне по една ябълка на ден, фибрите в нея ще ви помогнат да сте сити по-дълго. Пектинът в ябълките също намалява апетита. За предпочитане е да ядете ябълката 1 час преди хранене.

Как да подправим не само ястията, но и сексуалния апетит?

Пийте повече вода

Запълването на стомаха с повече вода потиска апетита и създава усещане за ситост.

Зелен чай

Зеленият чай е препълнен с флавоноиди, които потискат апетита. Катехоламините в него помагат в намаляването на общия прием на калории за деня. Освен това е много полезен за здравето.

Втрийте в кожата си малко масло от грейпфрут

Етеричното масло от грейпфрут има много ползи за здравето като една от тях е потискането на глада. То отговаря за регулирането на ензими, свързани с отключването на апетита.

Ябълков оцет

Смесете една супена лъжица ябълков оцет в чаша вода и я изпийте сутрин на гладно. Помага за контрол на апетита през целия ден.

Коментирай