Здраве и красота

5 трика за неотразима усмивка на снимки

Как да се усмихвате като модел пред камерата

21.12.2017г. / 13 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Няма нищо по-лошо от това да се облечете страхотно, да позирате пред някой интересен обект и да провалите перфектния кадър с кофти усмивка. Тъкмо сте решили да качите хубавата снимка в Instagram и всичко отива по дяволите заради това, че изглеждате нелепо.

За да приключите с този кошмар, трябва да овладеете някои техники, с помощта на които винаги ще имате неотразима усмивка на снимки, досущ като при професионална фотосесия.

Кои са 5-те тайни на перфектната усмивка пред обектива?

1. Трикът „затвори очи и се усмихни“

Една много полезна техника за перфектна усмивка пред камерата е затварянето на очите. Много хора се притесняват, когато застанат пред фотоапарата и неволно правят странни гримаси.

За да се освободите от напрежението затворете очи. Задръжте ги няколко секунди и след това бавно отворете. Наведете главата си леко назад и се усмихнете. Така се получават най-нежните и непринудени усмивки на снимка.

2. Стиснете зъби и се усмихнете с ъгълчето на устните.

Няма да сгрешите, ако изберете да позирате така на снимка. Техниката винаги работи във ваша полза. Стискането на зъбите помага да се избегне двойната брадичка. Така се фиксира челюстта и изражението е по-ясно. Повдигнете леко ъгълчето на устните си от едната страна и се усмихнете загадъчно.

Защо никога не се харесвам на снимки?

Свързани статии

3. Странична усмивка.

Страничната поза на лицето дава възможност за игра със сенките. Те помагат на лицето да изглежда по-изваяно и слабо. Повдигнете леко веждите си, отпуснете очите си, така че в тях да няма напрежение и се усмихнете леко с ъгълчето на устните си. Наклонете глава леко встрани и надолу.

4. Трикът „усмихни се с очи“

Очите могат да говорят много повече за настроението ви, отколкото очаквате. Присвийте очи сякаш се усмихвате, но без да „рисувате“ широка усмивка на лицето си. Наклонете глава настрани. Можете да се усмихнете леко с устни, но не е задължително. Очите ви казват всичко в тази поза.

5. Трикът с езика

Долепете плътно езика си към горното небце. Оставете го да легне напълно върху него. Така ще скриете всякакви нередности, които искате да не се виждат на снимката, най-вече двойна брадичка. Вратът ви ще изглежда източен и по-фин на снимката.

Коментирай