Здраве и красота

Как да успокоите сърбяща кожа само за 60 секунди?

Доверете се на Atoderm SOS Спрей

17.01.2018г. / 14 16ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Знаете ли, че сърбежът е най-често срещаният симптом в дерматологията, засягащ 1/3 от световното население и който е причина за консултация с дерматолог?

Той може да бъде симптом на много кожни състояния. Резултатът е рефлекс за чесане. Независимо дали сърбежът е локален или се проявява по голяма част от тялото, дали е епизодичен или хроничен, свързан със заболяване или остаряване, той може да има различни причинители и характеристики в зависимост от конкретния случай.

Най-често срещаните дерматологични състояния, които са свързани със сърбеж са:

  • Атопичен дерматит
  • Контактна екзема
  • Уртикария
  • Псориазис
  • Сенилна сухота

Но съществуват и немедицински причини за сърбеж, като факторите от околната среда – горещина, замърсявания, температурни колебания и неподходящи хигиенни продукти. Водата, следователно ваните и душовете, също могат да бъдат фактор, влошаващ сърбежа. Това се нарича аквагенен сърбеж.

Сърбежът се появява в отговор на нервен сигнал и определено влошава качеството на живот.
Повече от обикновен дискомфорт, той може да има съществено въздействие върху спокойния сън, дискомфорт при ежедневни дейности, общо неразположение и много други.

Сърбежът може да се прояви по всяко време, независимо от причината. Желанието за чесане става интензивно и непоносимо. Кожата се зачервява, появяват се раздразнения и възниква порочен кръг.

За щастие, вече има грижа, която успокоява кожата само в рамките на 60 секунди. Atoderm SOS Спрей на BIODERMA моментално облекчава сърбежа. Това е грижа, която действа както върху кожната бариера, за да възстанови нейната защитна функция, така и върху биологичните медиатори на сърбежа.

Безопасно и ефективно решение за моментално и дълготрайно облекчаване на сърбежа, което едновременно хидратира кожата, подходящо не само за възрастни, но и за бебета и малки деца, има лек охлаждащ ефект, лесно и удобно нанасяне.

За да разработи продукта, козметичният бранд създаде технология Skin ReliefTM, ексклузивен комплекс от екстракти от мадагаскарското дърво Амбора и полифеноли на зелен чай. Неговото действие успокоява сърбежа, като третира неговите причинители. Той е съчетан с Еноксолон, екстракт от сладък корен (женско биле), успокояваща дерматологична съставка.

В резултат на това успокоява сърбежа за 60 сек с до 6 часа ефикасност.

Кажете „Край!“ на сухата кожа, която сърби всеки път, когато обуете дънки, сърбежът след като сте носили пръстен, колие или гривна, при сърбеж на зряла кожа, която е суха, край на острата фаза на екзема.

Коментирай