Здраве и красота

Най-добрите масла против стрии

Как да заличим или предотвратим тези белези

14.08.2018г. / 12 01ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Стриите наред с целулита са един от най-мразените проблеми, свързани с кожата. Промени в теглото, бременност, някои дефицити в организма са все предпоставки да се появят стрии.

Хубавото е, че има добри начини за справяне с тях. Етеричните масла, богати на мастни киселини, са един чудесен подход в превенцията на стриите, както и в облекчаването на съществуващите вече такива.

Някои етерични масла имат повече полезни свойства срещу стриите от други.

Арганово масло

Аргановото масло е направено от ядки на аргановото дърво. Това е едно от най-добрите масла в грижата за кожата.

Домашен биокрем против стрии за бъдещи майки

Според изследвания от 2016 година, аргановото масло помага в увеличаването еластичността на кожата, стимулирайки производството на колаген и еластин.

Масло от шипка

Семената на шипката са изключително наситени с етерични масла. Естественият извлек от тях прави чудеса с кожата и най-вече стриите. То помага на бременните жени още във втория триместър да предотвратят появата на стрии. Също така оказва силно благотворно влияние върху съществуващите стрии.

Масло от горчив бадем

Има разлика между бадем и горчив бадем. Горчивите бадеми съдържат токсични съединения, които могат да имитират цианида. Етеричното масло от този вид бадем е изключително полезно за кожата и не носи никакви рискове. То се абсорбира прекрасно от кожата, третира стриите и провокира образуването на колаген.

Масло от нар

Маслото от нар също се извлича от неговите семена. То има противовъзпалителни свойства и антиоксиданти, които успокояват кожата и я възстановяват.

Свързани статии

Масло от лавандула

Невероятното ухание на лавандуловото масло далеч не е единствената причина да масажирате кожата си с него. То има доказани ползи за кожата най-вече в превенцията на стриите. Маслото от лавандула помага за образуването на гранулационна тъкан, която насърчава заздравяването на тъканите.

По-малко видими стрии и стегната кожа – как?

Масло от пачули

Пачули съдържа голямо количество антиоксиданти, които оказват добро влияние върху кожата като я подмладяват и едновременно коригират нейните увреждания, в това число и стриите.

Масло от рози

Розовото масло е българската гордост. Възползвайте се от прекрасните му ползи за кожата. То стимулира производството на нови кожни клетки, най-вече кератиноцити.

Кератиноцитите отговарят за образуването на кератин, който от своя страна заздравява кожата и стимулира производството на колаген.

Коментирай