Здраве и красота

По-малко видими стрии и стегната кожа – как?

С помощта на лимонов сок

05.03.2014г. / 08 21ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

По време на бременност или след свалянето на няколко излишни килограма често по кожата се появяват неприятните и трудни за третиране стрии. Въпреки че има нови революционни методи, които обещават те да бъдат по-малко видими, или напълно премахнати, грижата за кожата през останалото време е изключително важна.

Не всяка дама може да отдели средства, за да се подложи на тези терапии, но може да ползва други натурални съставки, които да намалят видимостта на стриите и да стегнат кожата й.

Натурални масла

Натуралните масла са една от най-добрите грижи за стегната и красива кожа без стрии. Изключително подходящи в борбата с неприятните стрии са маслото от бадеми, зехтин, маслото от жожоба и маслото от розмарин. Ежедневно нанасяни върху кожата, те ще я овлажнят и ще намалят видимостта на вече появилите се стрии.

Яйчен белтък

Богат е на протеини и важни витамини, които са изключително полезни за кожата. Ето защо, то е част от много разкрасителни домашни маски за лице. За да стегнете кожата и намалите видимостта на стриите, разбийте добре един белтък и го нанесете върху засегнатите участъци. Оставете да изсъхне и изплакнете с вода. Нанесете подходящ овлажняващ крем.

Лимонов сок

Лимоновият сок често влиза в състава на домашните пилинги за тяло. Той е богат на витамин С, което помага в борбата с целулита, но също така и помага да изсветлите кожата си. Нанасяйте всекидневно от него върху засегнатите места. Оставете го да подейства 10-15 минути и изплакнете.

Свързани статии

Гел от алое вера

Гелът от алое има много предимства за кожата. Той не само намалява възпалителните процеси, помага на раните да зараснат по-бързо, но и изсветлява кожата. За да имате хидратирана, мека и безупречна кожа, нанасяйте всекидневно с масажни движения гел от алое.

Сусамово олио

Това е една от най-добрите грижи за третиране на вече появили се стрии, както и мощно средство за защита на кожата срещу трайните белези. Освен, че намалява видимостта на стриите, то има и стягащ ефект върху кожата.

Кокосово масло

Кокосовото масло може да бъде използвано като ежедневна грижа, а също така е добре да го добавяте и към домашните пилинги за тяло ( ако правите такива). То се абсорбира бързо, задържа влагата в кожата и намалява по естествен начин видимостта на стриите.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати