Здраве и красота

5 неща, които трябва да знаете, ако ще ставате брюнетка

Да потъмните косата не е толкова лесно

28.02.2018г. / 06 59ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Повечето хора смятат, че да станеш блондинка е по-трудно. Русият цвят наистина не се постига без усилие, но това не прави тъмните тонове по-леснодостижими.

Освен това тъмните цветове в боите изискват специална поддръжка. Да станеш по-тъмна не означава край на проблемите с корените и изсъхналите краища.

5 компромиса, които мъжете не заслужават

Какво трябва да знаете предварително, ако сте решили да ставате брюнетка?

Ще трябва да помислите за потъмняване на веждите

Ако естественият цвят на веждите и косата ви е по-светъл от избрания нюанс на боята ще стои неестествено, ако веждите ви са светли. Затова преди да изберете цвят за косата си помислете и за веждите.

Ще откриете, че тъмното никога не е просто тъмно

Тъмните коси се поддържат трудно, най-вече ако естественият цвят е светъл. Ще се появяват светли корени през 2 седмици, които ще трябва да бързате да прикривате. Боята невинаги ще хваща по начина, който ви се иска. Ще се появяват рижи и червени оттенъци. Белите коси пък са най-трудни за покритие.

Свързани статии

Боята може да е агресивна към кожата ви

В тъмните бои често има багрило, което се ползва и в козметиката за тъмна кожа и татуирането. Това багрило, наречено р-фенилендиамин, понякога проявява негативни реакции върху кожата – подуване, сърбеж, зачервяване, леко изгаряне. Освен това тъмните бои се отстраняват много по-трудно от кожата след боядисване, което създава допълнителни проблеми.

Кой цвят на косата ни отива най-много?

Изсветляването става доста по-бързо от очакваното

Много жени погрешно смятат, че щом се потъмнят ще забравят за проблема често боядисване, както е при изрусяването. Тъмните бои губят бляскавия си наситен ефект след миене доста бързо.

Ще трябва да промените и грима си

Онова, което досега е пасвало на светлата ви коса вече няма да е актуално. Ще трябва да преосмислите рутината си в грима, за да подчертаете добре новия си облик.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Деси ( преди 6 години )
А имайте и предвид, че не се поумнява ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време