Здраве и красота

Употреби на кокосовото масло в грижата за красотата

Прави вълшебства с кожата и косата

14.04.2018г. / 06 37ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кокосовото масло е едно от най-полезните масла в природата. То е наситено с мастни киселини и антиоксиданти, които подхранват кожата и косата в дълбочина, почистват я, хидратират и поправят нанесените от свободните радикали и околната среда щети.

Как можем да използваме кокосово масло в грижата за косата, кожата и красотата изобщо?

За премахване на грима

Както знаем, козметичните продукти не са изцяло натурални, въпреки че много от съвременните средства за красота съдържат съставки от природата. Кокосовото масло има свойството да отстранява добре грима и мръсотията по кожата, заради което успешно може да го използвате като демакиатор или вместо мицеларна вода.

Домашен лосион с кокосово масло и алое вера

Срещу наелектризирана коса

Кокосовото масло овладява непослушните щръкнали косъмчета без да омазнява и утежнява косата.

Вместо дезодорант

Кокосовото масло съдържа естествена лауринова киселина, която убива бактериите и лошата миризма. Освен това кожата остава хидратирана и мека.

За намаляване на околоочните бръчки

Можете да използвате кокосовото масло вместо крем против бръчки. Нанасяйте го всяка вечер преди лягане. То стимулира производството на колаген по естествен път.

Като дневен хидратант

Кокосовото масло може да се нанася по цялото тяло като дневен хидратантен лосион без притеснения за дрехите. То е натурално, нерафинирано и необогатено с вещества, застрашаващи тъканите на дрехите ви.

Антицелулитен пилинг с кокосово масло

Вместо балсам за устни

Една от най-разпространените и работещи употреби на маслото от кокос е нанасянето му върху устните вместо купешки балсам. То овлажнява, прониква дълбоко, подхранва, хидратира и прави устните меки и розови.  

Вместо крем за бръснене

Знаете колко суха, опъната и лющеща се е кожата след бръснене. Ако не я овлажните специално след бръснене, тя става раздразнена и червена. Не ви трябват крем за бръснене и овлажняващ балсам за след това. Можете да използвате само кокосово масло – един продукт, по-малко изхарчени пари и по-здрава кожа. Всичко това дава чудотворното масло от природата.

Как да подобрите състоянието на ноктите

Срещу херпес

Избиването на херпес е едно от най-неприятните и трудни за овладяване състояния. Третирането на херпесния блистер с кокосово масло обаче е ефикасно и помагат за по-бързото му неутрализиране.

За бързо зарастване на рани

Намажете ожулвания и рани по кожата с чисто натурално кокосово масло и те ще зараснат много по-бързо от обикновено.

Коментирай