Здраве и красота

5 домашни упражнения, които конкурират ходенето на фитнес

Стегнете цялото тяло само с тези упражнения

18.11.2020г. / 13 32ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Не обичате да ходите на фитнес? Миризмата на чуждата пот не ви понася? Тогава не се насилвайте. Има толкова много различни начини да сте в добра форма без да се бъхтите във фитнеса. Упражненията вкъщи са един от тези начини, стига да знаете кои са сред най-добрите.

Опитайте някои от тези домашни упражнения, за изпълнението на които е необходима доста енергия и едновременно с това се изгарят доста калории.

Лицеви опори с приплъзване нагоре 

Упражнението е силово и при него се стягат изключително добре гръдните, гръбните мускули и мускулите на ръцете. Като допълнителен бонус се явява стягането на бедрата, седалището и корема.

Изображение: livestrong

Заемете изправена поза. Наведете се напред като внимавате коленете да са изправени. С ръце започнете да приплъзвате тяло напред сякаш сте лазещо животно, докато стигнете позицията за изпълнение на лицевата опора. След като я изпълните се върнете обратно в изправен стоеж с приплъзване.

Седене до стена

Снимка: iStock

На пръв поглед това упражнение изглежда лесно за изпълнение, но това не е така. При изпълнението на това упражнение се напрягат всички групи мускули като най-вече се стягат дупето и бедрата. Опрете гръб на стената. Плъзнете леко тялото надолу, така че да свиете коленете. Дръжте гърба изправен. Изпънете напред ръце. За допълнителна тежест можете да използвате и гирички от по 1 или 2 килограма. Задръжте тялото в тази поза между 30 и 45 секунди.

Подскоци 

Снимка: iStock

Подскоците или така наречените „джъмпинг джакс“ (jumping jacks) са страхотен начин за противодействие на заседналия начин на живот. Те са своеобразна кардио тренировка, която едновременно с това стяга различни групи мускули. Правете подскоците като дишате равномерно, за да увеличите сърдечната честота. Правете упражнението в продължение на най-малко 30 секунди.

Планк

 

Планк стяга всички групи мускули. Може да се изпълнява както със свити в лактите ръце, така и с изпънати. Опитайте се да задържите тялото си за 30 секунди в тази поза като внимавате гърбът да е изправен, а не хлътнал.

Заден мост

 

Снимка: iStock

Легнете по гръб. Раздалечете краката, така че тежестта на тялото да се разпредели равномерно. Повдигайте таза като задържате за няколко секунди в повдигнато положение. Направете 2 серии по 10 повторения с 20 секунди почивка между тях.

Коментирай
Свободно време