Здраве и красота

Ползи за кожата от маските с кисело мляко

Забавят стареенето

23.11.2018г. / 13 39ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Една от най-полезните храни е киселото мляко. Обичаме да го хапваме натурално, да добавяме към него плодове, то е част от нашите сладки и солени рецепти. Но не бива да забравяме, че неговите ползи за здравето и красотата ни са не само когато го консумираме, но и когато го нанасяме върху кожата си. Колко често си правите маски на лицето с кисело мляко?

Има 4 съставки в продукта, на които трябва да обърнем специално внимание и това са:

Цинк

В 100 грама кисело мляко се съдържа приблизително 1 мг цинк. Този минерал е известен със своите противовъзпалителни свойства, като спомага за синтеза на клетките и растежа на тъканите. Цинкът също помага за регулиране отделянето на себум. Така че, ако сте с по-мазна кожа, маските с кисело мляко могат да повлияят добре кожата ви.

Диета с кисело мляко

Калций

Всички знаем, че киселото мляко е богато на калций. Нанасянето му върху кожата я предпазва от сухота и дехидратация. Калцият спомага за регенериране на кожните клетки и укрепването на кожата.

Витамини от групата В

Киселото мляко съдържа добри количества и витамини В2, В5 и В12. Благодарение на тях кожата ви е предпазена от увреждането от свободните радикали, хидратирана, подпомага се процесът на клетъчната регенерация.

Свързани статии

Млечна киселина

Това е едно от основните хранителни вещества в киселото мляко и също така основна съставка в редица козметични продукти. Тя е чудесен ексфолиант и овлажняващ агент. Нанесена върху кожата, млечната киселина спомага за забавяне процесите на стареене, намалява видимостта на бръчките, като забавя поява на нови.

Какви са предимствата за вашата кожа от нанасянето на маски с кисело мляко?

  • Тя ще подобри тена си
  • Ще бъде подхранена
  • Може да намалите пигментните петна
  • Нежна ексфолиация
  • Намалява тъмните кръгове под очите
  • Успокоява кожата при слънчеви изгаряния и др.

В галерията ни може да видите няколко маски за лице с кисело мляко според типа кожа.

 

Коментирай