Здраве и красота

Как да отслабнете с грейпфрут

Това е един от най-подходящи плодове за вашата диета

29.06.2018г. / 13 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Грейпфрутът е един от най-консумираните цитрусови плодове. Той е богат източник на витамин С. Тялото ни се нуждае от този антиоксидант не само, за да поддържаме силна имунната си система, но и за синтеза на карнитин, който е от съществено значение за метаболизиране на мазнините в енергия.

Ето защо, този сочен плод е един  от най-добрите за отслабване, детоксикация на организма и презареждане с витамини А и С. Как може да ви помогне да редуцирате телесното тегло, вижте в следващите редове.

Започнете деня си със закуска

Първото и най-важно хранене за деня, е добре да включва протеини, като яйца, чисто пилешко или пуешко месо, както и ½ грейпфрут. Протеините ще ви дадат необходимата енергия и ситост, за да не преяждате на обяд, а грейпфрутът ще ви осигури полезни фибри, важни за храносмилането, като същевременно ще поддържа стабилни нивата на кръвната захар, докато стимулира метаболизма ви. 

За какво помага сокът от грейпфрут?

Какво да консумирате за обяд?

За обяд, комбинирайте ½ грейпфрут със здравословна мазнина, като авокадо. Може да си приготвите салата с бейби спанак, към която да добавите авокадото и цитрусовия плод. Мазнините от авокадото са едни от най-добрите за диета. Тази комбинация от вкусове ще ви зареди с енергия. 

Свързани статии

Какво да хапнете за вечеря?

За последното си хранене за деня си пригответе 150 г протеин – чисто месо или риба, с малка купичка зеленчуци, 2 с.л. киноа или варен кафяв ориз и за десерт ½ грейпфрут. 

Важно е да ограничите до минимум консумацията на сол, ако не може да я откажете напълно и да пиете повече вода. Ако между храненията усетите силен глад, изпийте чаша фреш от грейпфрут или хапнете няколко сурови бадеми или орехи. 

Ако се чувствате добре с този хранителен режим, опитайте се да го комбинирате с физическа активност за по-добри резултати. 

Коментирай